اثر ماندلا چیست و چرا رخ می دهد؟

این وضعیت زمانی پیدا می شود که بخش زیادی از انسان ها باور داشته باشند که اتفاقی رخ داده است که در واقعیت رخ نداده است. اگر اطلاعات گروه زیادی از اشخاص با منابع خبری آن موضوع در شبکه های اجتماعی تناقض داشته باشد این پدیده ایجاد می شود. در مطالب زیر به توضیح دقیق تر سؤال اثر ماندلا چیست؟ می پردازیم.

اثر ماندلا چیست؟
یک نظریه چالش برانگیز وجود دارد که می گوید شاید وجود خاطرات غیر واقعی وجود جهان های موازی را اثبات کند. بعضی از اندیشمندان معتقد هستند که خاطرات غیر واقعی فقط نتیجه برداشت اشتباه از خاطرات گذشته هستند. یعنی خاطره مشخصی را با خاطره ای مشابه آن در ذهن خود آمیخته ایم. یا این که با گذشت زمان جزئیات خاطره را فراموش کرده و به صورت ناقص آن را به یاد می آوریم.
برخی از افراد خاطرات نادرست را در نتیجه رفتن به جهان های موازی دانسته اند. خاطراتی که از جهانی دیگر به یاد داریم اما چون جسم ما در این جهان است فکر می کنیم نادرست است. در مورد خواب هم چنین چیزی وجود دارد. ممکن است شخصیت خواب هایمان، خود ما در جهانی دیگر باشیم. حتی ممکن است خواب ما در جهان موازی دیگری وجود داشته باشد.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
اصطلاح اثر ماندلا چه زمانی ابداع شد؟
این داستان از زمانی آغاز شد که شخصی به نام فیونا بروم، وقتی شنید که نلسون ماندلا در سال ۲۰۱۳ مرده است بسیار حیرت زده شد. زیرا به خاطر می آورد که خبر فوت او را در دهه ۸۰ از رادیو پخش کرده اند. بعد از پژوهش های فراوان و گفتگو با دیگران فهمید که فقط او به این وضع دچار نشده است و افراد دیگری نیز خبر فوت ماندلا را شنیده اند و در مراسم فوت او نیز شرکت کرده اند.
از آن پس زمانی که یک نفر گذشته ای را واضح به خاطر می آورد که با حقیقت دنیای بیرون فرق دارد به این وضعیت اثر ماندلا می گویند. آیا شما هم در چنین وضعیتی قرار گرفته اید؟ مطالب زیر را مطالعه نمایید تا دریابید که تاکنون با این پدیده مواجه شدید یا خیر.
نلسون ماندلا یکی از مهم ترین اشخاص در مقابله به تبعیض نژادی بود. او رئیس جمهور آفریقای جنوبی بوده است. در سال ۲۰۱۳ و در سن ۹۵ سالگی در خانه خود در هاتن میشیگان فوت کرد. ولی بسیاری از اشخاص از کشورهای گوناگون به خاطر می آورند که ماندلا در دهه ۸۰ و در زندان مرده است. برخی از آن ها مراسم تشییع پیکر او را نیز در تلویزیون دیده اند.

نمونههایی از پدیده اثر ماندلا
پدیده دیگر تصویر بازی مونوپولی است. آیا عکس مونوپولی را به خاطر می آورید؟ اما اگر به او نگاهی دقیق بیندازید می فهمید که عینک تک چشمی نداشته است. پدیده دیگر داستان خرس های برنشتاین است. بسیاری از افراد این داستان ها را به خاطر می آورند. آن ها بسیار معروف هستند. تلفظ درست آن خرس های برنشتاین است. اما افراد زیادی آن را به عنوان خرس های برنشتاین می شناسند.
اتفاق دیگر وضعیت جزیره سریلانکا است. در موقعیت جغرافیایی نیز اثر ماندلا به وقوع پیوسته است. افراد زیادی مناطق مختلف کره زمین را در مکان های دیگر به خاطر می آورند. رایج ترین آن جزیره سریلانکا است. افراد زیادی معتقدند که جزیره سریلانکا در جنوب شرقی آفریقا قرار نگرفته است بلکه در قسمت جنوبی کشور هند است.
جایزه اسکار لئوناردو دیکاپریو نیز این گونه است. وقتی این بازیگر مشهور در فوریه سال ۲۰۱۶ نخستین جایزه اسکار خود را دریافت کرد لحظه ای به یاد ماندنی بود که بسیاری از افراد منتظر آن بوده اند. برخی از افراد جشن گرفتن جایزه اسکار به وسیله این بازیگر را به خاطر می آورند.
اکنون میخواهیم به بررسی یکی از عجیب ترین اثرهای ماندلا بپردازیم. کشور آمریکا یک جمهوری فدرال است که از ۵۰ ایالت تشکیل شده است. چنین نیست؟ بنابراین چرا تعداد زیادی از افراد به خاطر می آورند که آمریکا ۵۱ یا ۵۲ ایالت داشته است؟
یکی دیگر از این پدیده ها فوت نیل آرمسترانگ است. او یکی از بزرگ ترین فضانوردها و نخستین کسی است که به کره ماه سفر کرد. در ۲۵ آگوست ۲۰۱۲ در شهر سینسیناتی ایالت اوهایو فوت کرد. اما بین هواداران او شایع شده که او یک سال بعد در سال ۲۰۱۳ فوت کرده است.

چرا پدیده اثر ماندلا اتفاق میافتد؟
برای آشنایی بیش تر با پدیده های روانشناسی و اثر ماندلا در جلسات روانشناسی فریبا کیانی شرکت نمایید. در این جلسات به صورت علمی به بحث درباره این پدیده ها و سایر وضعیت های روانشناسی صحبت می شود. پس با ما در ارتباط باشید. بعضی از پزشکان عقیده دارند که این اثر نوعی سردرگمی است. شخص بدون این که بخواهد دروغی بگوید داستانی نادرست درباره گذشته می گوید.
سیم داوسون یکی از افراد سرشناس توییتر که با ویدیوهایش شهرت یافته است، ویدیویی با نام (تئوری توطئه اثر ماندلا) را در ۳۰ آگوست ۲۰۱۶ پخش کرد. این ویدیو افراد زیادی را به خود جذب کرد. به این ترتیب اثر ماندلا با سرعت زیادی انتشار یافت. در یوتیوب و خبرگزاری ها هم این خبر منتشر شد. یکی از مهم ترین نظریه هایی که این پدیده را شرح می داد این بود که افرادی از زمان آینده آمده اند و گذشته را عوض کردند.
این ایده اثر پروانه ای را کامل می کند. این که یک حادثه کوچکی در گذشته می تواند اتفاقات بزرگ آینده را تغییر دهد به این تئوری اشاره دارد. بسیاری عقیده دارند که یک مسافر از آینده آمده و اتفاقاتی که باعث فوت ماندلا می شود را تغییر داده است. یکی از تئوری های مشهور و عجیب این است که جهان دو انتها داشته است. به همین دلیل ما وارد دو دنیای متفاوت شدیم. این تئوری می گوید مسئله سال ۲۰۰۰ باعث نابود شدن جهان شده است. ما ۱۲ سال است که داریم در یک جهان دیگر زندگی می کنیم.
تئوری دیگر خاطره دروغ است. این تئوری می گوید افراد چون این ها را در جوانی یا زمان های خیلی دور تجربه کرده اند به خاطر می آورند. چیزهایی مانند کتاب، ویدیو و چیزهایی از این قبیل به خاطر افراد آشنا می آید.

نقش اینترنت در پدیده اثر ماندلا
اینترنت در شهرت پدیده ماندلا نقش زیادی دارد. مثلا دم پیکاچو که بسیاری از علاقه مندان به پوکمون به خاطر می آورند که آخر دم پیکاچو که اصلی ترین شخصیت انیمیشنی است سیاه بوده است. افرادی که پیکاچو را نقاشی می کردند می گویند نوک دم او سیاه بوده است. ولی در حقیقت این گونه نیست.
دارت ویدر نمونه دیگری از این اثر است که مربوط به جنگ ستارگان می شود. وقتی دارت ویدر به لوک اسکای واکر می گوید «نه من پدرت هستم» این جمله معمولا به صورت «لوک، من پدرت هستم» به خاطر می آید. همچنین آن دوره خبرهایی در اینترنت درحال انتشار بود. جورج کنجکاو شخصیت اصلی کتاب داستان بود. او یک بچه میمون بی دم بوده است. اما بعضی از افراد می گویند که میمون را با دمش درحال پریدن روی درخت دیده اند.
روش تشخیص خاطرات نادرست
خاطره های اشتباه شبیه خاطره های واقعی هستند. شاید شما برای خاطره ای جزئیاتی بسازید. در این شرایط از طریق این روش ها خاطره درست را از نادرست تشخیص دهید: از منبع اطلاعاتی معتبری استفاده کنید. همچنین احتمال دهید که از شخص دیگری این را شنیده باشید. شما باید به جستجوی سرنخ برای رد کردن خاطرات اشتباه خود بپردازید.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
سخن پایانی
اثر ماندلا خاطرات مشترکی بین عده ای از انسان ها است که ادعا می کنند درست است ولی در حقیقت چنین نیست. وقتی شما با این وضعیت روبرو شدید باید به دنبال جمع آوری اسناد حقیقی باشید. مجله ها، اینترنت و ویدیوها می تواند در تشخیص خاطره درست از غلط مؤثر باشد.
منبع: verywellmind
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
اثر ماندلا چیست؟
یک نظریه چالش برانگیز وجود دارد که می گوید شاید وجود خاطرات غیر واقعی وجود جهان های موازی را اثبات کند به این صورت که اگر خاطرات غیر واقعی به یاد می آوریم به این معناست که از جهانی به جهان دیگر رفته ایم اما چون جسممان در این جهان بوده فکر میکنیم واقعی نیست.
از چه راهی می توانیم خاطرات نادرست را تشخیص دهیم؟
گاهی انقدر جزئیات یک خاطره دقیق است که دچار اشتباه می شویم در این صورت برای درک واقعی بودن آن می توانیم از منابع مطمئن یا افرادی که مطلع هستند پرس و حو کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید