آیا می دانید بدبینی چه عواقب زیادی دارد؟

بدبینی نوعی بیماری است، که ناشی از کمبود اعتماد به نفس و حسادت به وجود می آید. افرادی که دچار این حالت ذهنی هستند اضطراب بالایی دارند و به تدریج دچار افسردگی می شوند. افراد بدبین با حالت های بیمارگونه و غیر قابل کنترلی به دیگران حسادت می ورزند و اغلب مواقع سعی دارند تا با حرفهای منفی در مورد موفقیت دیگران آنها را دلسرد کنند.
چنین افرادی که افکاری به شدت منفی دارند و اکثر اوقات تحریک پذیر و خشمگین هستند باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا تحت درمان های خاصی قرار بگیرند. روانشناسی کیانی متخصص در زمینه های اختلالات شخصیتی و اضطراب و… می تواند گزینه مناسبی برای این دسته از افراد باشد که به این مرکز مشاوره مراجعه کنند تا تحت درمان اضطراب قرار بگیرند. در ادامه مطلب قصد داریم تا شما را با ابعاد مختلفی از بدبینی و حالت های بیمارگونه این افراد آشنا کنیم.

آدم بدبین چه ویژگی هایی دارد؟
افراد بدبین همیشه در انتظار اتفاقات منفی هستند و نسبت به همه چیز مشکوک می شوند. افراد منفی گرا ویژگی های خاص خود را دارند که در ادامه به چند مورد مهم آن اشاره می کنیم.
- هیچ چیز افراد بدبین را راضی نمی کند و مدام در حال گله وشکایت از زندگی خود هستند.
- از جملات منفی زیاد استفاده می کنند.
- افرادی که به بدبینی دچارند مرتب درگیر کابوس های شبانه، بی اعتمادی و کمبود اعتماد به نفس هستند.
- افراد منفی گرا نسبت به اطرافیان و روابطشان بی مسئولیتی و نگاه بدبینانه دارند.
- زندگی پوچ گرایانه ای دارند
- افکار بازدارنده آن ها اجازه فعالیت و ریسک کردن را در زندگی به آن ها نمی دهد.
- به شدت نگران و مضطرب هستد.

انواع بدبینی
این بیماری به دو نوع خفیف و شدید تقسیم بندی می شود که بدترین و شدیدترین نوع بیماری بدبینی اختلالات هذیان گونه است ، که فرد بدون منطق نسبت به همه چیز به شدت بدبین می شود. در برخی از شخصیت ها هم ، علائم پارانوئیدی بروز می دهد که وجود علائم افسردگی در آنها، ناشی از بدبین شدن به دیگران می باشد.
فردی که دچار پارانوئید است به درمان های بلند مدت و کمک دارویی نیاز دارد. در این نوع بیماری فرد با هیچ منطقی نگاه خود را تغییر نمی دهد و نسبت به دیگران از سر منفی نگری برخورد می کند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
دلایل بدبینی
قسمتی از بدبینی ناشی از ساختارهای ژنتیک می باشد؛ که افراد ممکن است این ژن را به ارث برده باشند. با این وجود نمی توان عوامل محیطی را نادیده گرفت. اینکه در اطراف خود افراد ناامید و منفی گرا حضور داشته باشند و مدام از افکار منفی خود صحبت کنند به مرور روی شما هم می تواند اثر منفی داشته باشد.
سرکوب رویاها و امیال فرزندان در دوران کودکی می تواند اثرات منفی را تا بزرگسالی با خود به همراه داشته باشد.
شکست ها و اتفاقاتی که فرد، قدرت پذیرش یا کنار آمدن با آن ها را ندارد زمینه بدبینی را فراهم می کند. از طرفی دیگر افرادی که بیماری افسردگی ملانکولیک دارند سطح بدبینی آنها می تواند نسبت به افراد دیگر بیشتر هم باشد.

علائم بدبینی را بشناسید!
افراد بدبین عادت های منفی بسیاری دارند. گاهی بروز یکسری از عادت ها به مدت طولانی می تواند در آینده زمینه ساز منفی نگری در افراد باشد. در ادامه به 5 مورد از این عادت های مخرب اشاره خواهیم کرد.
- افراد بدبین همیشه مضطرب و نگران هستند و احساس می کنند که با نگرانی و مضطرب شدن می توانند کارها را سریع ترپیش ببرند و تحت کنترل خود بگیرند.
- همیشه اخبار بد را پیگیری می کنند و ناخودآگاه پیگیر اخبار بد و اتفاقات ناگوار هستند.
- حساسیت بیش از حد دارند. حتی زمانی که از آنها تعریف وتمجید می شود باز هم دیدگاهی منفی نسبت به فرد مقابل خود دارند.
- نسبت به همه چیز گله و شکایت می کنند و حتی اتفاقات روزمره هم می تواند آن ها را آزار بدهد.
- اتفاقات خوب را نمی بینند و هیچ چیز این افراد را هیجان زده نمی کند.
خطرات بدبین بودن در روانشناسی
علاوه بر بیماری هایی که قبلا راجع به آن صحبت کردیم، بسیاری از افرادی که دچار بدبینی عمیق می شوند دست به خودکشی می زنند. افراد بدبین دچار اضطراب و وسواس فکری شدید می شوند و با تصور اینکه در حال دفاع از خود هستند محافظه کارانه عمل می کنند.
این دسته از افراد نسبت به آدم های پیرامون خود نگاه بدبینانه داشته و مرتب دیگران را مورد قضاوت قرار می دهند. این رفتار آنها انزوای بیشتر و طرد شدن برایشان به همراه خواهد آورد.

مزایای بدبین بودن
افراد بدبین تمایل دارند تمام مسائل و کارها را به تنهایی انجام دهند و نمی توانند به کسی اعتماد کنند. این دسته از افراد برای محافظت از خود سعی دارند تا بیشتر به خودشان متکی باشند و به دلیل شکست هایی که در تعامل با افراد دیگر داشته اند نسبت به همه بدبین هستند.
بدبینی دفاعی نوعی دیگر از این بیماری است که افراد برای رهایی از اضطراب به آن پناه می برند و سعی می کنند تصمیم درستی برای زندگی خود بگیرند. بدبین بودن گاهی می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس نیز بشود ؛ چرا که افراد به دلیل افکار منفی سعی می کنند خود را در خطرهای احتمالی قرار ندهند و بیشتر از خودشان محافظت کنند.
طیف خوش بینی – بدبینی
ما در زندگی به خوش بینی و بدبینی نیاز داریم و باید سعی کنیم طیفی از این دو افکار را در زندگی داشته و آن ها را مورد کنترل قرار بدهیم. قضاوت انسان ها کار دشواری است و ما نمی توانیم نسبت به یک نفر نظر صد در صد داشته باشیم.
هرچقدر ذهن خود را به سمت افکار منفی سوق بدهید گرایش بیشتری به منفی گرایی خواهید داشت. بنابراین تمایلات ذهنی می تواند در شکل گیری افکار ما نقش مهمی داشته باشند.
رابطه افکار منفی و بدبین بودن افراد
زیاده روی در افکار منفی می تواند باعث ایجاد اندیشه های مخرب در افراد شود. برای داشتن زندگی شادتر باید افکاری مثبت داشته باشید و کنترل ذهنتان را بدست بگیرید. انسان ناخودآگاه به سمت افکار منفی گرایش بیشتری پیدا می کند. اگر تعادل را بین افکار منفی و مثبت برقرار نکنیم دچار مشکلات بسیاری می شویم.

مزایا و معایب خوش بینی
افراد خوش بین افرادی هستند که تحت هر شرایطی سعی می کنند نیمه پر لیوان را نگاه کنند و هر چقدر اوضاع بد باشد به دنبال یافتن نقاط مثبت اتفاقات هستند. این دسته از افراد خلق و خوی بهتری دارند و نسبت به افراد بدبین کمتر دچار استرس می شوند.
به دلیل انرژی های مثبتی که در کلام و رفتار آن ها وجود دارد از سلامت فکری و جسمی بیشتری هم برخوردار هستند. عدم توجه این افراد به احساسات خشم و ناراحتی باعث می شود تا کمتر به دنبال راه حل مناسب برای حل مشکلاتشان باشند. در هر صورت توجه به احساسات خشم و ناراحتی جهت رشد فکری، بسیار حائز اهمیت است.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
راه های درمان افراد بدبین
اگر فرد دچار بیماری پارانوئید شده باشد روان درمانی می تواند بهترین گزینه برای درمان او باشد که با مراجعه به روانشناس متخصص این بیماری تشخیص داده می شود و پروسه درمانی را متناسب با شرایط فرد شروع می کنند. مراجعه و مشاوره از طریق روانشناسی کیانی یکی از راه های مطمئن در زمینه درمان اختلالات شخصیتی و خلق و خوی فردی است.
گاهی اوقات تنها با جلسات مشاوره و بدون دارو درمانی می توانید از طریق عمل به توصیه های روانشناس و متخصص، افکار منفی خود را تحت کنترل بگیرید. حذف جملات منفی از گفتار، قطع کردن روابط با افراد منفی گرا، قدرشناسی و… راه هایی هستند که با تمرین و تکرار می توانید بدبینی خود را به حداقل و حتی با کمک یک متخصص در مان کنید.
منبع: choosingtherapy
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
آیا افکار منفی می تواند باعث بدبینی شود؟
بله یکی از دلایل ایجاد بدبینی افکار منفی است .برای کنترل افکار منفی می توان از مشاوره آنلاین روانشناسی استفاده کرد.
بدبینی چه علائمی دارد؟
بدبینی می تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب شود، فرد همیشه به دنبال اخبار منفی است و بسیار حساس می شود.
دیدگاهتان را بنویسید