مدیتیشن و وسواس

گاهی اوقات برخی از افراد دچار مشکلاتی مانند وسواس میشوند که ممکن است برخی از این افراد را به صورت عمیقتری درگیر خود کند. وسواس یکی از سختترین و آزاردهندهترین مشکلات روانشناسی در بعضی از افراد است. کسانی که وسواس دارند در اغلب جنبههای زندگی خود با مشکل مواجه هستند؛ آنها همیشه درگیری ذهن دارند و میزان زیادی از انرژی روانی خود را صرف مقابله با این مشکل خواهند کرد. از آن بدتر اینکه این بیماری اگر درمان نشود، میتواند اطرافیان فرد را دچار فشار روانی قرار دهد و ارتباط عاطفی و کاری فرد را مختل کند. اگر فکر میکنید دچار وسواس شدید و به دنبال درمان آن هستید من آگاهی شما را در مورد این احساس افزایش میدهم و توصیه میکنم درمان آن را جدی بگیرید و از مدیتیشن غافل نشوید. مدیتیشن یکی از بهترین روشهای درمان است.
خصوصیات فرد دارای وسواس
افرادی که وسواس دارند اغلب افرادی هستند که هیچ اعتماد به نفسی ندارند و وسواس آنها، راهی برای جبران عدم خود دوستی آنها است. این افراد نمیتوانند خود را همان گونه که هستند دوست داشته باشند و همیشه در ناخودآگاهشان احساسی از نقص، ضعف و دوست داشتنی نبودن دارند؛ جالب است بدانید این افراد در درون خود به مشکلی دچار هستند و باعث میشود فرد به عدم عزت نفس دچار شود. هنگامی که ما در درون خود با مشکل عدم پذیرش دچار هستیم، نمیتوانیم با این احساس تلخ درونی کنار بیاییم و این احساس را به بیرون فرافکنی میکنیم؛ مثلا یک فردی نقص را به شکل کثیفی در ذهن خود تعریف میکند. شما برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که آیا دچار وسواس هستید یا خیر میتوانید از طریق مشاوره آنلاین احساس درونی خود را تشخیص دهید تا بتوانید به رفع مشکل وسواس با مدیتیشن که سادهترین روش است بپردازید.
تعریف اختلال وسواس در فرد
ممکن است نتوانید دقیقا متوجه شوید چگونه وسواس اتفاق میافتد؛ زیرا آنچه رخ میدهد در جنبهی ناخودآگاه شما است و شما فقط جنبهی بیرونی را به صورت وسواس فکری یا عملی خواهید دید. وسواس فکری در واقع یک فکر تکرار شونده، بی نتیجه و بسیار آزاردهنده است که حتی زمانی که فرد تصمیم میگیرد آن را کنار بگذارد، قادر به انجام آن نخواهد بود. وسواس عملی در واقع یک رفتار اجباری برای مقابله با آن فکر تکرار شونده است که فرد انجام میدهد؛ مثلا ممکن است فردی به وسواس فکری دچار باشد و هر روز صبح که از خواب بیدار میشود فکری درگیر کننده از یک جر و بحث محیط کار به طور دائم به ذهنش خطور کند. گاهی با مواردی مواجه هستیم که فرد با افکار وسواسی در مورد نجاست درگیر است و مدام گمان میکند به جایی دست زده است و نجس شده است؛ یا فردی که همیشه گمان میکند ممکن است یکی از اطرافیانش به بیماری خطرناکی دچار شود و در این زمینه همیشه اضطراب دارد نیز به نوع دیگری از وسواس فکری دچار است. در این موقعیت حتما باید به درمان اضطراب بپردازد. امروزه ما انواع مختلف افکار وسواسی را در افراد متفاوت شاهد هستیم.
روشهای درمان وسواس با مدیتیشن
برای درمان وسواس راههای متفاوتی وجود دارد؛ به عنوان مثال دارو درمانی یکی از این راهها است؛ اما فرد بعد از مدتی به داروها مقاوم میشود و نمیتواند به یک فرد آرام تبدیل شود.
یکی دیگر از شیوههای درمان مشاورههای روانشناسی با رویکرد شناختی-رفتاری است که باعث میشود فرد با اصلاح افکار مخرب به درمان وسواس خود بپردازد؛ اما این روش کافی نیست؛ بسیاری از افرادی که فکرشان را اصلاح میکنند بخاطر این است که در درون خود احساس خود دوستی یا همان عزت نفس بالا ندارند این وسواس باز هم برای آنها ادامه دار است. عدهای از افراد برای درمان احساس وسواس خود به رویکرد روانشناسی روانکاوی روی میآورند؛ اما چون این روش بسیار زمانبر و پرهزینه است، برای بسیاری از افراد اصلا امکان پذیر نیست.
یکی از کم هزینهترین، سادهترین و قابل دسترسترین روشهای درمان وسواس، استفاده از روش مدیتیشن است. این روش در واقع برای هر فردی در هر زمانی قابل اجرا است. البته باید بگویم که اگر شما وسواس شدید داشته باشید، روش مدیتیشن رفع وسواس به عنوان یک روش مکمل میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند؛ این فقط در صورتی است که وسواستان بسیار شدید و آزار دهنده نباشد. شما قادر خواهید بود با کمک مدیتیشن رفع وسواس به درمان وسواس خود اقدام کنید؛ در اینجا باید تأکید کنم که مدیتیشن تنها زمانی برای شما اثربخش خواهد بود که به طور مداوم آن را انجام دهید. شما با انجام مدیتیشن رفع وسواس و گوش دادن به آن در درون خود یک احساس متفاوتی نسبت به خود ایجاد میکنید و این احساس به درمان شما کمک خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید