درمان خشم فروخورده چگونه است؟

خشم همیشه در ظاهر افراد خود را نشان نمیدهد و گاهی خشم بدون هیچ تظاهر بیرونی در درون افراد وجود دارد و ممکن است برخی از شما از آن بی خبر باشید. بسیاری از افراد به طور دائمی تمایل به فرو خوردن خشم دارند. این را در نظر بگیرید که شما تا زمانی که احساسات خود را سرکوب میکنید، آن احساس به شکلهای دیگر خود را بروز میدهد و ممکن است برای شما مشکل ساز شود. گاهی اوقات برخی از بیماریهای جسمانی کاملا تحت تاثیر خشم سرکوب شده است. اگر شما خشم فروخوردهای دارید من به شما کمک میکنم تا بتوانید از این احساس دور شوید و به تخلیه خشم خود بپردازید تا به آرامش درونی برسید.
خشم فروخورده چیست؟
یکی از این مسائل درونی حل نشده خشم سرکوب شده است. زمانی که شما خشم خود را سرکوب میکنید ممکن است به بیماریهای معده و روده دچار شوید. عدهای دردهای استخوانی شدیدی را تجربه میکنند. در واقع خشم یک رفتار دفاعی است و زمانی که شما این خشم را به درون خود میریزید بدن شما علیه خودتان شروع به فعالیت میکند. شما در مقابل هر رنج و خشمی که درون خود میریزید سمی در بدن خود وارد میکنید و این سم در بدن شما به شکل درد خود را بیرون میریزد. بنابراین برای اینکه به بیماریهای متعدد دچار نشوید پیشنهاد میدهم این خشم را به شکل احساسات و رفتارهای دیگری به بیرون بریزید و از طریق راهکارهایی به کنترل خشم خود بپردازید.
علت خشم درونی و فروخورده
خشم درونی و سرکوب شده عللهای متفاوتی ممکن است داشته باشد و فرد به مرور زمانی گاهی دچار افسردگی میشود. گاهی اوقات منشا این خشمهای فروخورده ریشه در کودکی دارند. در ادامه به برخی از این علتها اشاره میکنیم.
یکی از شایعترین علتهای خشم درونی داشتن تمایلات کمال گرایی است که ممکن است گاهی افراد را تا مرز افسردگی پیش ببرد.
شرم زدگیهای شدید و خجالتهایی که در جمع ممکن است برای افراد پیش بیاید، یکی از علتهایی است که به مرور زمان باعث ایجاد خشم درونی فرد میشود.
یکی دیگر از مواردی که باعث خشم فروخورده میشود پایین بودن عزت نفس افراد است. پایین بودن عزت نفس آسیبهای بسیار جدی به روان و احساسات افراد میرساند.
خشم فروخورده چگونه خود را بروز میدهد؟
خشم سرکوب شده که در درون افراد به جا میماند نشانههایی دارد. یکی از نشانههای خشم درونی احساس گناه در هنگام عصبانیت است. از نشانههای دیگر خشم فروخورده سر دردهای مزمن و مداوم و تنشهای عضلانی، استرس و اضطراب شدید، گوشه گیری و دوری افراطی از افراد است. جالب است بدانید یکی از نشانههای خشم فروخورده احساس نیاز به کنترل برخی از مسائل زندگی است. داشتن افکار منفی و خود انتقادی که این افراد دارند از نشانههای دیگر خشم فروخورده است. جالب است بدانید که برخی افراد حواس پرتیهای بیش از حدی در انجام کارها روزمره خود دارند و این حواس پرتیها نشانههایی از خشم فرو خورده است.
از موارد دیگری که ممکن است نشانههای اولیه خشم فروخورده باشد صحبت کردن فرد با کنایه و خندههای عصبی است، همچنین خستگیهای مداوم و افت تحصیلی یا کاری است.
روشهای درمان خشم فروخورده
یکی از کارهایی که شدیدا در درمان خشم فروخورده موثر است انجام ورزشهای هوازی است. در برخی موارد افسردگی از خشم میآید. در این موقعیت پیشنهاد میکنم اگر نمیتوانید ورزش مداوم و مستمر داشته باشید حداقل روزی نیم ساعت در فضای باز پیاده روی کنید؛ به این علت که خشم هیجانی نیست که شما یکبار آن را تخلیه کنید و تمام شود. این فعالیت باید به طور مستمر ادامه داشته و شما هر بار که دچار خشم میشوید، باید بتوانید خود را از آن بیرون بکشید.
یکی از جالبترین روشهای رها شدن از خشم استفاده از دوش آب سرد است. هنگامی که احساس خشم در درون خود حس کردید دوش آب سرد در کاهش فشار درونی شما موثر خواهد بود.
یکی از راههای دیگری که باعث درمان خشم میشود صحبت کردن است. امروزه بیشتر افراد به دنبال این هستند که بتوانند جدا از قضاوت ساعاتی را صحبت کنند، صحبت کردن بسیار در تخلیه روانی شما تاثیر گذار است. شما برای اینکه بتوانید در یک محیط امن به گفتگو بپردازید، به یک روانشناس ثابت نیاز دارید؛ اما برخی از افراد نمیتوانند به صورت حضوری با مشاور خود صحبت کنند در این موقعیت من مشاوره آنلاین را پیشنهاد میدهم. صحبت کردن به رشد و تخلیهی احساسات منفی و خشم شما کمک میکند.
یکی از روشهای درمان خشم فروخورده یوگای خنده است. یوگای خنده میزان زیادی از انرژی خشم درونی شما تخلیه میکند. تبدیل انرژی خشم به خنده روشهای بسیار کارآمد است.
از روشهای درمانی دیگری که به تخلیه خشم فروخورده کمک میکند انجام کارهای هنری است. گاهی اوقات انجام کارهای هنری علت خشم درونی را آشکار میکنند و به میزان چشمگیری به تخلیه آنی آن کمک میکند.
از روشهای درمان خشم فروخورده معمول که افراد از آن استفاده میکنند نوشیدن آب است. هنگامی که احساس خشم کردید سعی کنید آب بنوشید و محل را ترک کنید.
چگونه بفهمیم که مشکل ما ناشی از خشم فروخورده است؟
افرادی که خشمشان را سرکوب میکنند وقتی به آنها میگویند عصبی، یک حالت تدافعی میگیرند و نمیخواهند به آن اعتراف کنند. این حالت پذیرش خشم را برای آنها سختتر میکند. پس باید سعی کنند با توجه به نشانههایی که دارند سریعا مشکل خود را تشخیص دهند.
از جمله نشانههای خشم فروخورده:
- تنش عضلانی و سردرد
- مشکل در تعیین کردن حد و مرز
- نداشتن قدرت نه گفتن
- احساس گناه هنگام عصبانیت
- استرس شدید یا اضطراب مزمن
- درگیر شدن ذهن با موضوعات منفی
- گوشه گیری و دوری از افراد در هنگام عصبانیت
- زیاد شدن احساس حسادت و رنجش نسبت به دیگران
- افزایش رفتارهای پرخاشگرانه هنگام تعامل با دیگران
- حواس پرتی بیش از حد و پرش افکار
- هوش هیجانی پایین
دیدگاهتان را بنویسید