تفاوت اعتماد به نفس کاذب و اعتماد به نفس واقعی

کلمه اعتماد به نفس به گوش همه ما آشنا است. خودباوری از داشتن اطمینان و اعتماد به خود سرچشمه می گیرد. افراد زیادی را دیده ایم که به خودشان در همه کار ها اطمینان و اعتماد دارند و از پرسیدن و یاد گرفتن نمی هراسند. این اشخاص همواره بدون خجالت به دنبال پرس و جو در مورد کاری هستند که از آن اطلاعی ندارند. اما علاقمند هستند تا در این زمینه اطلاعات کاملی داشته باشند. گاهی پیش می آید شخصی از درون خالی از آن چیزی است که در ظاهر نشان می دهد. این افراد از خودباوری واقعی فرسنگ ها فاصله دارند. زیرا چیزی که درونشان وجود دارد خود باوری کاذب و دروغین می باشد.
اعتماد به نفس کاذب چیست
گاهی پیش می آید فردی آنقدر به خود باور و اعتماد دارد که تصور می کند بدون داشتن اطلاعات و مهارت کافی می تواند در کاری موفق شود. افراد دچار خودباوری کاذب بدون اثبات خود در کاری هیچ تلاشی جهت رسیدن به موفقیت نمی کنند. این افراد همواره با مشکلات زیادی مواجه هستند. زیرا تصورشان این است که آنقدر مهارت و دانش کافی دارند لذا نیازی به صرف زمان و تلاش نخواهد بود. یکی از مشکلات متعددی که این افراد با آن مواجه هستند آزار دوستان و اطرافیان و خانواده می باشد.
انسان دارای اعتماد به نفس دروغین از نظر اطرافیان خود همواره فردی بی ثبات، غیر قابل اعتماد، مغرور و متکبر و در بعضی از مواقع دروغگو به نظر می آید. شاید در نگاه اول این افراد دارای خودباوری واقعی و جذاب و ایده آل به نظر بیایند. اما خودباوری کاذب در نگاه اول بسیار گول زننده و فریب دهنده است. زیرا این اشخاص دقیقاً برعکس چیزی هستند که همواره سعی بر نشان دادن آن دارند.
نشانه های اعتماد به نفس کاذب
تقلید از سایر افراد یکی از نشانه های ضعف یا داشتن اعتماد به نفس کاذب و دروغین است. شخصی که از نظر خود خودباوری واقعی دارد خود را بهتر از آن چیز می بیند که بخواهد از دیگران تقلید کند. لذا نیازی به تقلید در کار های دیگران نخواهد داشت. در انتظار تایید دیگران بودن یکی دیگر از نشانه های خودباوری کاذب می باشد.
این فراد وفتی در جمعی قرار می گیرند که توجه کافی ندارند دچار سرخوردگی و افسردگی خواهند شد و نیاز به درمان افسردگی پیدا می کنند.
شخصی که خود را باور داشته باشد نیازی به تایید دیگران نخواهد داشت. لذا افراد دچار اعتماد بنفس کاذب همواره در صدد کسب رضایت و تایید اطرافیان هستند تا بتوانند خود را در مرکز توجه قرار دهند. نپذیرفتن ضعف و عدم تلاش جهت از بین بردن نقاط ضعف یکی دیگر از نشانه های داشتن اعتماد به نفس کاذب و دروغین می باشد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
چرا نباید اعتماد به نفس کاذب داشته باشیم
داشتن اعتماد به نفس کاذب ضربه جدی به افراد وارد می کند. زیرا علاوه بر اینکه از نظر اطرافیان فردی غیر قابل قبول هستند از درون احساس ضعف می کنند و تصور شان این است که باید شبیه سایر افراد رفتار کنند تا بتوانند در ظاهر فرد موفق و مناسب به نظر برسند. در گاهی از مواقع سوالاتی از شما می شود پرسیده می شود که جواب پاسخ آن را نمی دانید. اما در ظاهر خود را فردی دانا و باهوش نشان می دهید.
داشتن خودباوری کاذب در اینجا به ضرر شما تمام می شود. زیرا هم موجب می شود تا غرورتان تان شکسته شود و هم تاثیرات زیادی در عصبی شدن و ناراحت شدن تان دارد. شخصی که اعتماد به نفس واقعی دارد در مواجه با این سوالات واقعیت را بیان می کند و از ندانستن نمی هراسد. زیرا داشتن اعتماد بنفس واقعی به این معنا نیست که شما پاسخ همه سوالات را بدانید و یا خود را شخصی دانا به همه علوم تصور کنید.
اعتماد به نفس واقعی
اعتماد به نفس واقعی یک مهارت است. برای داشتن این نوع خودباوری باید زیاد تمرین کنید. خودباوری واقعی به این معنا نیست که شما اطلاعات کاملی در مورد همه موضوعات داشته باشید. داشتن اطمینان و اعتماد به خود در صورت گذاشتن وقت و زمان کافی و تلاش زیاد در رسیدن به اهداف به معنای داشتن خودباوری واقعی است. افراد دارای خودباوری واقعی از نحوه صحبت کردن و نحوه رفتار شناخته می شوند. این افراد همواره خونسرد و با اطمینان هستند.
بیشتر بخوانید: اضطراب و استرس یکی از مهم ترین مشکلات فردی محسوب می شوند که باید به درمان اضطراب پرداخت.
تفاوت عمیقی بین اعتماد به نفس کاذب و واقعی وجود دارد. همه مردم افراد دارای خودباوری واقعی را دوست دارند و بهشان افتخار می کنند و علاقه دارند تا شبیه این افراد خونسرد و با اعتماد و با اطمینان باشند. اما کسانی که خودباوری کاذب دارند به هیچ عنوان افراد مورد قبول نیستند. زیرا همواره در صدد ثابت کردن خود در کاری هستند که هیچ اطلاعات و دانشی در آن ندارند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
ویژگی افرادی که اعتماد به نفس واقعی دارند
افراد دارای اعتماد به نفس واقعی همواره با اقتدار صحبت می کنند. این اشخاص به هیچ عنوان از موفقیت دیگران رنجیده خاطر و ناراحت نمی شوند. همچنین در کار هایی که در آن اطلاعاتی ندارند نظر بیهوده نمی دهند. بر روی نقاط قوت خود تمرکز می کنند. همچنین به دنبال یافتن ضعف خود هستند تا بتوانند تاثیرات زیادی در کاهش نقاط ضعف خود بگذارند. تصمیم قاطعانه و درست می گیرند.
اگر نیاز به مشورت در کاری داشته باشند بدون اینکه خود را بالاتر از سایر افراد ببینند از نظر دیگران استفاده می کنند. از سخنرانی و صحبت در جمع نمی هراسند و همواره در انجام کار ها پیش قدم می شوند. در هنگام صحبت با دیگران و در کنفرانس ها با سایر افراد ارتباط چشمی دارند. کلامشان قاطع است و از فرار کردن در بین جمع خودداری می کنند.یکی از راه های رسیدن به این ویژگی ها مدیتیشن است که می توانید از دوره های آموزش مدیتیشن استفاده نمایید.
راه های رسیدن به اعتماد به نفس واقعی
برای داشتن اعتماد به نفس واقعی اگر در کاری دانش و اطلاعات کافی دارید سعی کنید پیش قدم باشید و از صحبت کردن در کنفرانس ها نترسید. توجه کنید داشتن خودباوری واقعی به این معنا است که شما خود را قبول داشته باشید. اما خود را بالاتر و سر تر از دیگران نبینید. همواره سعی داشته باشید بر ترس های خود غلبه کنید. ترس از صحبت کردن در کنفرانس ها، ترس از بودن در بین جمع، ترس از سوال پرسیدن و یا پاسخ دادن می تواند تاثیرات منفی بر روی خودباوری واقعی بگذارد.یکی از راه های رسیدن به اعتماد به نفس واقعی مشاوره روانشناسی است که می توانید از مشاوره آنلاین روانشناسی فریبا کیانی استفاده نمایید.
شما باید خود را در برابر ترس قوی کنید. یکی از راه ها و روش های منحصر به فردی که جهت افزایش خودباوری مد نظر قرار می گیرد از بین بردن ترس های بیخود و بی جهت است. اگر شما به توانایی، دانش و مهارت خود اعتماد داشته باشید می توانید خودباوری را در خود افزایش دهید. یکی از راز های موفقیت داشتن عزت نفس واقعی است. جهت داشتن این دو مهارت باید خود را باور داشته باشید و به خود اطمینان کنید.
ضرر هایی که اعتماد به نفس کاذب به فرد می رساند
همانطور که اعتماد به نفس پایین می تواند تاثیرات نامطلوبی بر روی یک شخص بگذارد خودباوری کاذب و هم تاثیرات بسیار بد و منفی بر روی اشخاص از نظر دیگران و از لحاظ رفتار گفتار و عملکرد می گذارند. گاهی خودباوری دروغین این تصور را در فرد به وجود می آورد که از لحاظ زیبایی ظاهری از همه برتر است.
همین موضوع سبب می شود تا دیگران تصور کنند که این فرد بسیار خودشیفته و مغرور می باشد. شخص دچار خودباوری کاذب همواره از خود تعریف می کند و به دنبال کسب تایید دیگران است. این تعریف اغراق آمیز از مهارت ها می تواند بر روی نظر دیگران تاثیرات منفی بگذارد. زیرا اطرافیان تصور می کنند که این فرد همه حرف هایش دروغین و اغراق آمیز است و حرف هایش را جدی نمی گیرند.
بیشتر بخوانید: راه های رفع مشکلات زوجین با زوج درمانی فریبا کیانی
جمع بندی
اعتماد به نفس کاذب نقطه مقابل خودباوری واقعی می باشد. این نوع خودباوری تاثیرات منفی بر روی نظر دیگران و حتی بر روی فرد می گذارد. تا جایی که این فرد از نظر دیگران فردی دروغگو، بی ثبات، مغرور و متکبر محسوب می شود. روانشناسی کیانی می تواند به شما در جهت داشتن خودباوری واقعی کمک زیادی کند.
منبع: peoplefirstps ، mindbydesign
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
- راه های رسیدن به اعتماد به نفس واقعی چیست؟
شما باید خود را در برابر ترس قوی کنید. یکی از راه ها و روش های منحصر به فردی که جهت افزایش خودباوری مد نظر قرار می گیرد از بین بردن ترس های بیخود و بی جهت است.
- چرا داشتن اعتماد به نفس کاذب اصلا مناسب نیست؟
داشتن اعتماد به نفس کاذب ضربه جدی به افراد وارد می کند. زیرا علاوه بر اینکه از نظر اطرافیان فردی غیر قابل قبول هستند از درون احساس ضعف می کنند و تصور شان این است که باید شبیه سایر افراد رفتار کنند تا بتوانند در ظاهر فرد موفق و مناسب به نظر برسند.
دیدگاهتان را بنویسید