افسردگی فصلی

افسردگی یکی از اختلالات روانی است که ممکن است هر شخصی را درگیر کند. افسردگی عللهای مختلفی دارد که در هر شخصی به نوعی بروز میکند. یکی از شایعترین علتهای افسردگی تغییر فصل است که به این نوع افسردگی، افسردگی فصلی میگویند. افسردگی فصلی یکی از عجیبترین انواع افسردگی است؛ زیرا دقیقا به تغییرات فصلها مربوط است و باعث میشود که افراد در فصلهای متفاوت واکنشهای متفاوتی داشته باشند. من در این بخش افسردگی فصلی را به شما معرفی میدهم.
افسردگی فصلی چیست و چه مواقعی ایجاد میشود؟
شاید به این موضوع دقت کرده باشید که در بعضی از فصلهای سال حالتان بسیار خوب است و در بعضی از فصلها گرفته و دل شکسته هستید شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چرا چنین احساساتی را دارید؟ این وضعیت چگونه برای شما ایجاد شده است؟ افسردگی فصلی نوعی افسردگی نسبتا شایع است که در افراد مختلف ایجاد میشود و فرد در دیگر فصلهای سال نرمال است؛ اما در یکسری فصول تحت تاثیر اثرات آن فصل قرار میگیرد.
بررسی علائم افسردگی فصلی
شاید برایتان سوال باشد که افسردگی فصلی چه مقدار طول میکشد؟ برای این منظور باید در ابتدا علائم افسردگی را بشناسید تا بتوانید آن را تشخیص دهید و به درمان افسردگی بپردازید. علائم افسردگی فصلی به دو نوع تقسیم میشود.
- افسردگی فصلی تابستان
- افسردگی فصلی زمستان
- علائم افسردگی فصلی تابستان
- بی قراری و احساس اضطراب بی دلیل
- احساس بی اشتهایی و عدم میل به غذا
- احساس ناتوانی در خوابیدن با کیفیت به صورت پرخوابی یا بی خوابی
- احساس ناراحتی، گناه و یا خودسرزنشی مداوم
- علائم افسردگی فصلی زمستان
1. احساس مداوم خستگی در طول روز
2. احساس کسالت و ناامیدی در اغلب روزها
3. کاهش اشتها و میل به غذا
4. کاهش میل جنسی
5. افزایش یا کاهش وزن به طور چشمگیر
6. احساس غمگینی و ناراحتی مداوم
7. احساس گناه و کمارزشی
8. نداشتن انگیزه برای انجام کار و ناامیدی
9. داشتن میل به گریههای بیدلیل
معرفی علت بروز افسردگی فصلی
علت اصلی افسردگی فصلی هنوز ناشناخته است؛ اما برخی پژوهشگران علت اصلی آن را تاثیر کمبود یا شدت نور خورشید در هورمونهای بدن میدانند که این عامل باعث میشود روان فرد دچار آشفتگی شود و به سمت افسردگی رود. بر اساس این دیدگاه ترشح برخی هورمونها در بدن وابستگی جدی به نور دارد و با دریافت یا عدم دریافت نور تغییر میکند، البته یکی از علل بروز افسردگی داشتن زمینه ژنتیکی است؛ به همین دلیل برخی افراد در این زمینه بسیار مستعد هستند.
درمان اختلال افسردگی فصلی
برای جلوگیری از آسیب های روحی و روانی بهتر است با بروز اولین علائم برای درمان اقدام کنید در ادامه به برخی از روشهای درمان افسردگی فصلی اشاره میکنیم.
استفاده از جعبه نور
استفاده از جعبه نور که به نور خورشید شبیه سازی شده، یکی از درمانهای افسردگی فصلی است که از این طریق می توان کمبود نور و کمبود هورمون ملاتونین (هورمون تاریکی) را جبران کرد . با نور درمانی مخصوصا صبحها میتوان میزان ترشح این هورمون را تنظیم کرد؛ به این علت که نور در صبحها بیشترین انرژی را به همراه دارد.
ورزش منظم داشته باشید
داشتن ورزش منظم یکی از بهترین و مهمترین راههای درمان افسردگی فصلی است. کسانی که مبتلا به افسردگی فصلی هستند باید به یک فعالیت و تحرک سالم بپردازند تا بتوانند خود را از این افسردگی رها کنند. انجام ورزشهای هوازی بسیار توصیه میشود. اگر فردی هستید که به فکر درمان خانگی افسردگی فصلی هستید انجام ورزش در خانه یکی از بهترین پیشنهادها است.
میزان ویتامین دی بدنتان را تنظیم کنید
کمبود ویتامین دی یکی از مهمترین علتهای ابتلا به افسردگی فصلی است. برای درمان افسردگی بهتر است به مصرف این ویتامین مصرف کنیذ و تحت نظر پزشک آن را مصرف کنید. مصرف این ویتامین میتواند به مقدار زیادی موجب کاهش افسردگی شود.
از نور خورشید نهایت استفاده را ببرید
اگر دچار اختلال افسردگی فصلی در زمستان هستید بهتر است که از نور خورشید نهایت استفاده را ببرید. در ساعتهای اوج مصرف نور خورشید بهتر است به بیرون بروید و خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید و به این طریق از شدت افسردگی فصلی کم کنید.
از مدیتیشن کمک بگیرید
مدیتیشن یکی از بهترین راهها برای کاهش افسردگی است. شما با انجام مدیتیشن افکار مثبت را جایگزین افکار منفی و افسرده ساز میکنید. زمانی که شما به انجام مدیتیشن میپردازید ذهن شما در مقابل افسردگی مقاوم میشود و همین موضوع باعث میگردد که شما بتوانید از این دوره با مهارت عبور کنید.
به مناطق دیگر مهاجرت کنید
اگر برایتان مقدور است در فصلهایی که دچار افسردگی میشوید به مناطقی با آب و هوای مناسبتر کوچ کنید؛ مثلا اگر دچار افسردگی فصلی تابستان هستید به مناطق ابری و بارانی کوچ کنید و برای خود این امکان را فراهم بیاورید که با تغییرات محیط زندگی از این بحران خارج شوید.
دیدگاهتان را بنویسید