روانشناسی رنگها در شخصیت

آیا می دانستید رنگها می توانند در زندگی ما اثر گذار باشند؟ آیا میدانستید هر فردی میتواند با توجه به رنگهای مورد علاقه خود خصوصیاتش را تشخیص بدهد؟
روانشناسی رنگها که یکی از انواع روانشناسی است، از جمله شاخههای بسیار پرکاربرد این علم به شمار میرود و شما میتوانید با کسب آگاهی از مفهوم رنگها در روانشناسی اطلاعات بسیار مفیدی به دست بیاورید.
رنگها هر کدام تاثیراتی بر روان شما دارند؛ با این حال در نهایت این شما هستید که به برخی رنگها علاقه بیشتری نشان داده و انتخاب میکنید کدام رنگ را مورد استفاده قرار دهید.
ما در روانشناسی رنگها معتقدیم که تمایل بیشتر افراد به برخی رنگها از درون آنها نشات گرفته و ریشه در ناخودآگاه ذهن آنها دارد؛ از این رو دور از انتظار نیست که رنگهای مورد علاقه شما در زندگی و روحیاتتان تغییر ایجاد کنید.
روانشناسی رنگها چیست؟
در واقع روانشناسی رنگها علم پرده برداری از تاثیرات رنگها در زندگی و روحیات انسانها است.
ما در روانشناسی انواع رنگها از اینفوگرافیک رنگها صحبت میکنیم. اینفوگرافیک رنگها به ما میگوید که هر فردی با هر علاقه رنگی چه ویژگیهای شخصیتی دارد.
علم روانشناسی رنگ کاربرد و تاثیرات گستردهای دارد؛ با این حال موضوع هدف ما در این مقاله نقش روانشناسی رنگها در شخصیت شناسی است؛ از این رو انتظار میرود در ادامه برای بیان تاثیرات رنگ در خلق و خوی انسانها، گریزهای کوچکی هم به مباحث روانشناسی شخصیت داشته باشیم.
چنانچه شما این ساختارها را در روانشناسی انواع رنگها بشناسید، به راحتی میتوانید به ویژگی های خود و فرد مورد علاقهتان پی ببرید.
آشنایی با روانشناسی انواع رنگها
در ادامه به بررسی روانشناسی انواع رنگهای اصلی میپردازم.
روانشناسی رنگ سبز
این رنگ در روانشناسی علامت آرام بخشی است. از این رنگ در محیطهایی مانند بیمارستان که آرامش از عناصر حیاتی آن است زیاد استفاده میشود. افرادی که به رنگ سبز علاقه دارند، عموما انسانهایی مطمئن، متکی به نفس و بسیار محکم هستند.
از جمله دیگر ویژگیهای علاقهمندان به رنگ سبز، میل شدید آنها به صلح و آرامش است. این افراد در زندگی خود همیشه در فعالیتهای اجتماعی شرکت کرده و پای ثابت خیریهها هستند. علاوه بر این اصولا شنوندههای خوبی نیز هستند و قدرت این را دارند که دیگران را به قدر کافی درک کنند.
از نظر روانشناسی رنگها در شخصیت افرادی که به رنگ سبز گرایش دارند اصولا افراد منظم و منطقی هستند. همچنین در این علم (روانشناسی) رنگ سبز نشان دهنده بلوغ شخصیتی فرد در زندگی است. انسانهایی که به این رنگ تمایل دارند، افرادی بسیار پخته، بالغ و با تدبیر هستند.
روانشناسی رنگ آبی
علاقهمندان به رنگ آبی، افرادی معنوی هستند که به صداقت و وفاداری به شدت اهمیت میدهند. این افراد بسیار وظیفه شناس و مسئولیت پذیر بوده و به امنیت بسیار بها میدهند. علاوه بر این عموما انسانهای بسیار مورد اعتمادی نیز هستند. رنگ آبی القا کننده سردی و سکوت و همینطور کاهش دهنده اشتهاست.
روانشناسی رنگ قرمز
در مورد رنگ قرمز باید به شما بگویم که این رنگ در روانشناسی انواع رنگها نشان دهنده تحریک کنندگی و هیجان است. جالب است بدانید که رنگ قرمز نماد ظرافت و سادگی نیز هست!
افرادی که از این رنگ بهره میبرند میتوانند در زندگی خود افرادی بسیار پرهیجان، عاشق پیشه، گرم و ریسک پذیر باشند. از دیگر ویژگیهای افرادی که صاحب این رنگ هستند، زود جوشی و عصبی بودن آنهاست. این رنگ نشان دهنده میل جنسی بالای فرد نیز هست.
افرادی که اتاق خوابی به رنگ قرمز دارند، بعد از مدتی بسیار پرخاشگر شده و فشارخون آنها بالا میرود. این افراد آدرنالین بالایی در بدنشان ترشح میشود و افراد بسیار فعال و پویایی هستند. به طور کلی رنگ قرمز در روانشناسی به قدرتمندی و ریسک پذیری فرد دلالت دارد.
روانشناسی رنگ نارنجی
رنگ نارنجی یکی از رنگهایی است که بسیار برای خوراکیها مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا از نظر روانشناسی این رنگ بسیار اشتها آور است. شما با رنگ نارنجی به خوش بینی و مثبت اندیشی دعوت میشوید. این رنگ در زندگی افراد باعث صمیمیت و روابط اجتماعی قوی خواهد بود.
افرادی با این تمایل به این رنگ بسیار خوش مشرب و خوش خلق هستند. استفاده از رنگ نارنجی سبب جذب میزان بالایی از کلسیم در بدن شما خواهد بود؛ با این حال در صورتی که از این رنگ در محیط خانه زیاد استفاده کنید، آرامش شما با مشکل مواجه خواهد شد.
روانشناسی رنگ زرد
رنگ زرد در روانشناسی نشان دهنده گرایش به روشنی، شادی، جلال و شکوه است. علاقهمندان به رنگ زرد بسیار جاه طلب و عاشق پیشرفت هستند. این افراد همچنین بسیار اجتماعی و شوخ طبع بوده و دیگران را به فعالیت و کار و رشد دعوت میکنند. علاوه بر این از نظر روانشناسی کسانی که به این رنگ تمایل دارند ممکن است شخصیتهای خودشیفتهای نیز داشته باشند.
روانشناسی رنگ سفید
در مورد روانشناسی رنگ سفید باید بگویم که این رنگ که یک رنگ خنثی بوده و در روانشناسی بسیار پر اهمیت است. رنگ سفید نشان از پاکی و معصومیت دارد. در این رنگ مفاهیمی چون خلوص، شروعی دوباره، پاکی، بیهمتایی و سادگی نهفته شده است. کسانی که به رنگ سفید گرایش دارند از استرس گریزان بوده و به سوی یک وحدت درونی حرکت میکنند. این افراد اغلب از نظر روانشناسی، انسانهایی کمال گرا بوده و به کارایی فردی خود اهمیت بسیاری میدهند؛ علاوه بر این به تجملات بی توجه بوده و بیشتر از ظاهر، عاشق عمق مسائل میشوند.
روانشناسی رنگ مشکی
رنگ مشکی که نقطه مقابل رنگ سفید بوده، نماد دنیای ناشناخته و پنهان است. این رنگ نماد قدرت نیز هست. افرادی که رنگ مشکی را دوست دارند، بسیار دست نیافتنی و محافظه کار هستند. این افراد اغلب مستقل بوده و همه کارها را خود به تنهایی انجام میدهند و نمیخواهند از دیگران کمک بگیرند. آنها اصولا تمایل فراوانی به دوستی ندارند و از تنهایی بیشتر لذت میبرند.
کاربرد روانشناسی رنگها در زندگی
آگاهی نسبت به علم روانشناسی رنگها کاربردهای فراوانی در زندگی افراد دارد. از جمله کاربردهای روانشناسی انواع رنگها میتوان به کاربرد در پزشکی، طراحی دکوراسیون داخلی، تبلیغات، مارکتینگ، نحوه لباس پوشیدن و… اشاره کرد. جالب است بدانید در مواردی با استفاده از علم روانشناسی رنگها و تاثیرات آنها در روحیات افراد میتوان برخی بیماریهای روحی و روانی را نیز درمان کرد!
علاوه براین برخورداری از توانایی شخصیت شناسی از روی رنگ در افزایش خودشناسی و شناخت اطرافیان شما نیز نقش بسزایی دارد. حتی میتوانید در بحث روانشناسی عشق و پیدا کردن شریک زندگی خود از اطلاعاتی که این علم (روانشناسی رنگها) در اختیار شما قرار میدهد کمک بگیرید و با چالش کمتری طرف مقابل خود را بشناسید.
نقش روانشناسی رنگ در پاکسازی چاکراها
تا اینجای کار در مورد روانشناسی رنگهای مهم صحبت کردیم.
خوب است بدانید که رنگها علاوه بر نقشی که در بیان ویژگیهای شخصیتی افراد دارند، در فرآیند پاکسازی چاکراها نیز کاربرد و حضور قابل توجهی دارند.
به عبارت دیگر تاثیرگذاری رنگها باعث شده که افراد مختلف با جاری ساختن این رنگها در درون خود یک چاکرا را باز کرده یا آن را ببندند!
برای کسب اطلاعات بیشتر از تاثیرگذاری رنگها بر چاکراها میتوانید مجموعه هفت روز با مدیتیشن را از همین سایت تهیه کرده و از طریق آن از تاثیر گذاری رنگها بر چاکراهای خود نهایت استفاده را ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید