تغییر شخصیت از راه تغییر فرکانس ها و انرژی

سوال «چگونه شخصیت خود را تغییر دهیم» احتمالا توسط همه پرسیده شده است. در این مورد باید گفت که فطرت انسان چند وجهی بوده و صفاتی با ویژگی های مختلف دارد. واقعیت این است که هر یک از فضایل ما چیزی جز ادامه کاستی های ما نیست. از این رو افرادی که سخاوتمند هستند، در واقع می توانند بسیار حریص باشند. سخاوت به همین دلیل است که آنها بتوانند بخل خود را جبران می کنند تا مورد نکوهش قرار نگیرند. با توجه به این نوع، می توان هر کیفیت درونی فطرت انسان را در نظر گرفت.اما چگونه می توان تغییر شخصیت داد؟ در ادامه این موضوع را به دقت بررسی می کنیم.

آیا میتوان شخصیت را تغییر داد؟
سوال اصلی اینجاست که چگونه می توانید شخصیت خود را تغییر دهید؟ آیا قابل اصلاح است؟ پاسخ مثبت می باشد، اما انتظار تغییرات شدید را نداشته باشید. صفات دارای دو دسته ذاتی و اکتسابی هستند. البته باید دو حقیقت مهم را به خاطر بسپارید. شما نمی توانید شخصیت خود را برای جلب رضایت دیگران تغییر دهید. این امر باید به خواست خود شما باشد. به علاوه، هر ویژگی شخصیتی دو طرف داشته و همه چیز به تمرکز بستگی دارد. شما می توانید کمبودهای خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.برای حل این مشکل می توانید از مشاوره آنلاین روانشناسی کمک کنید.
شما می توانید شخصیت خود را تغییر دهید اما نه به طور ریشه ای. همچنین باید تنها در صورتی به سراغ این مرحله بروید که دلایل خوبی برای این کار داشته باشید.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
عوامل شکل دهندهی شخصیت
عوامل شکل دهنده شخصیت عبارتند از:
- وراثت: یعنی ویژگی های فیزیکی خاص، ویژگی های شخصیتی و توانایی هایی که به طور ژنتیکی از والدین به ارث رسیده اند.
- محیط: محیط اطراف همیشه بر روی انسان، رشد و توانایی های خلاقانه او تاثیر زیادی داشته و دارد. عوامل طبیعی که به طور مستقیم و دائم بر حوزه روانی و عاطفی فرد تاثیر می گذارند عبارتند از: چرخه تغییر روز و شب، فصل ها، آب و هوا، منظره و غیره.
- فرهنگ: فرهنگ، مجموعه ای معین از ارزش ها، هنجارها و معیارهای رفتاری است که برای یک جامعه اجباری هستند.
- محیط اجتماعی: می توان آن را عامل اصلی تأثیرگذار بر شخصیت دانست. در جامعه شکل گیری ویژگی های فردی اساسی و خودشناسی صورت می گیرد.
- تجربه شخصی: هر فردی در موقعیت های مختلفی قرار می گیرد. در نتیجه این موقعیت ها بر او تاثیر گذاشته و تجربه ای منحصر به فرد (مثبت یا منفی) ایجاد می کنند.

۱۰ گام تغییر شخصیت
برای تغییر شخصیت باید 10 گام زیر را دنبال کنید:
خود را کاوش کنید
چرا به این ویژگی های شخصیتی نیاز دارید؟ چه عملکرد محافظتی انجام می دهند؟ چگونه با کمک آنها از خود در برابر دنیا محافظت می کنید؟ سعی کنید علت نیاز به تغییر شخصیت و ویژگی های کنونی خود را بررسی نمایید.
ویژگی های منفی خود را بشناسید
تجزیه و تحلیل کنید که آیا واقعا ویژگی هایی دارید که با زندگی تداخل دارند یا خیر. شاید این فقط بازتابی از نظر شخص دیگری (والدین، دوستان و غیره) باشد. به عنوان مثال، تنها به این دلیل میل به تغییر شخصیت دارید که می خواهید والدین خود را راضی کنید. شما مجبور نیستید که همه را راضی نگه دارید. شما باید تنها به خاطر نیاز خود به سراغ ویژگی های شخصیتی جدید بروید.
تصور کنید
چشمان خود را ببندید و خود را صاحب ویژگی هایی که انتخاب کرده اید، تصور کنید. آیا با آنها راحت هستید؟ آیا می توانید خود را اینگونه بپذیرید یا اعتراض داخلی ایجاد می شود؟ این ویژگی ها را مانند لباس امتحان کنید. آیا آنها واقعا به شما می آیند؟

ویژگی ها را نهایی کنید
به طور خلاصه و مثبت تعیین کنید که چه ویژگی هایی را می خواهید به دست آورید. به عنوان مثال، «من می خواهم صادق تر باشم.» به هیچ عنوان از عبارات منفی در تعیین ویژگی های هدف استفاده نکنید. برای مثال نگویید که من می خواهم از شر دروغ گویی یا تنبلی خلاص شوم. در اینجا شما تنها بر تنبلی یا دروغ تاکید کرده اید. باید تاکید جمله و هدف بر ویژگی مثبت مورد نظر باشد.
الگو برداری کنید
حالا به یک شخص، شخصیت فیلم یا شخصیت تاریخی فکر کنید که دارای ویژگی های مورد نیاز شما است. تصور نمایید که شما در قالب او قرار گرفته اید. اگر شما به جای او باشید، چگونه عمل می کنید؟ شما باید همانند یک بازیگر، نقش او را ایفا کرده و به نسبت زندگی خود، اعمال کنید. الگوها همیشه باعث می شوند که مسیر شما روشن و مشخص باشد.
اعمال کنید
تصور کنید که شما در حال حاضر تمام ویژگی های مورد نیاز خود را دارید. حال باید آنها را در زندگی خود به کار گرفته و اجرا نمایید. در گام های اول این کار می تواند سخت باشد زیرا خارج از عادت شما است. در واقع ویژگی های رفتاری و شخصیتی نوعی عادت هستند. البته نکته مثبت این موضوع این است که با تکرار، می توانید ویژگی های جدید را به عادت تبدیل کنید.
فکر کنید تا اتفاق بیفتد
اگر دائما به چیزی فکر کنید، شروع به تبدیل شدن به همان چیزی می کنید. به عنوان مثال، اگر رویای سخاوتمند شدن را دارید، باید در فکر آن باشید. مانند یک فرد سخاوتمند رفتار کرده و خود را در قالب او ببینید. در این مورد کتاب بخوانید، فیلم دیده و سعی کنید این ویژگی را در زندگی و نسبت به دیگران اعمال نمایید.

برنامه ریزی کنید
برای تسلط بر کیفیت مورد نظر، برنامه ریزی کنید. شخصیت در رفتار شکل می گیرد. دقیقا بنویسید که برای رشد شخصیت خود چه خواهید کرد. به عنوان مثال، برای توسعه اراده، پس از به صدا درآمدن زنگ، تا 35 بشمارید و بایستید. هر روز باید این زمان را 5 واحد کاهش داده و در یک هفته به شماره 3 می رسید. برای اصلاح تنبلی یا کسب ویژگی سحرخیزی، هر روز نیم ساعت یا 15 دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید. هر روز این بازه را کمتر کرده تا به مقدار هدف برسید.توجه کنید، هیچ چیز ناگهانی اتفاق نمی افتد. برنامه ریزی شما را به طور تدریجی به هدف رسانده و ویژگی مورد نظر را تثبیت می کند.
محیط را تغییر دهید
با افرادی معاشرت کنید که از قبل ویژگی مورد نیاز شما را دارند. ناخودآگاه از طرز تفکر و رفتار آنها کپی خواهید کرد. همچنین آگاهی را نیز به این امر اضافه کنید، یعنی سؤال بپرسید و یاد بگیرید. از آنها مشاوره بخواهید. در این صورت تغییرات شخصیت شما بسیار سریع تر رخ می دهند.
یک دفترچه خاطرات شخصی داشته باشید
برای دو تا سه هفته، خود را مشاهده کرده و موقعیت هایی را که در آن ویژگی های شخصیتی نامطلوب ظاهر می شوند، یادداشت کنید. سپس محرک ها را شناسایی کرده و یاد بگیرید که ناهنجاری های خود را کنترل نمایید. به محض اینکه متوجه شدید که دوباره به سراغ ویژگی سابق رفته اید، از تاکتیک دیگری استفاده کنید.

چه عواملی باعث تغییر شخصیت ناگهانی میشوند؟
ویژگی های شخصیتی عموما ذاتی و گاهی اکتسابی هستند. با این حال تغییر ناگهانی آنها ممکن نیست. البته گاهی عوامل بیرونی وجود دارند که می توانند باعث تغییر ناگهانی رفتارها شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- رخ دادن یک حادثه یا اتفاق بد مربوط به رفتار شما
- واکنش به شدت منفی یک جمع نسبت به رفتار شما
- تنبیه های سخت والدین
- تغییر محیط اطراف

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
جمع بندی
تغییر شخصیت یک فرآیند ممکن اما دشوار است. شما باید رفتارهایی را تغییر دهید که در طول زندگی خود به آنها عادت کرده اید. گام های ذکر شده در بالا، می توانند به شما در این مسیر کمک کنند. البته دریافت کمک و مشاوره از یک روانشناس می تواند این فرآیند را تسریع کنید. از این رو می توانید به روانشناسی کیانی مراجعه نمایید. مجموعه ما فضایی امن و راحت برای شما فراهم کرده و با به روزترین متدهای دنیا، به شما کمک می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به سایت ما مراجعه کنید.
منبع: theatlantic ، verywellmind
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
آیا تغییر شخصیت ناگهانی می تواند رخ دهد؟
بله گاهی بعضی از اتفاقات باعث تغییر شخصیت ناگهانی در فرد می شود.این اتفاقات می تواند شامل رخ دادن یک حادثه ناگوار، واکنش های منفی افراد نسبت به رفتار شخص، تنبیه های سخت باشد.برای گذر از این موقعیت می توانید از دریافت مشاوره آنلاین روانشناسی بهره ببرید.
چه عواملی در شکل گیری شخصیت ما تاثیر می گذارد؟
وراثت، محیط، فرهنگ، عوامل اجتماعی و تجربیات شخصی از دلایل مهم درباره شکل گیری شخصیت افراد است.
دیدگاهتان را بنویسید