نشانه های اختلال شخصیت خودشیفته

روانشناسی مانند یک اقیانوس بزرگ و وسیع است که مجموعه ای متنوع از انواع موقعیت ها را در دل خود جای داده. اختلالات شخصیت بخش مهمی از این اقیانوس پهناور بوده که به دلایل و روش های مختلف در هر فردی ظاهر می شود. در روانشناسی تاکنون تعداد زیادی اختلال شخصیت شناسایی شده است که هر کدام با ویژگی های خاص خود شناخته می شوند. در این اختلال افراد غرور کاذب دارند و به شدت به توجه و تمجید دیگران نیاز دارند.
این افراد معمولاً وقتی از آنها تعریف نمی شود ناامید و ناراحت می شوند زیرا فکر می کنند شایسته توجه زیادی هستند. اطرافیان افراد خودشیفته آنها را مغرور می دانند و از بودن در کنارشان لذت نمی برند. خودشیفتگی ممکن است مشکلاتی در مدرسه، کار و روابط ایجاد کند. اگرچه این اختلال در روانشناسی کیانی با گفتار درمانی و بهبود سبک زندگی قابل کنترل است.
اختلال شخصیت یعنی چه؟
اختلال شخصیت در واقع مجموعه ای از مشکلات روانی است که با رفتار خشک، انعطاف ناپذیر و نسبتاً نامتعارف فرد در زندگی ظاهر می شود. به عبارت ساده، اختلال شخصیت باعث می شود که رفتار و افکار فرد از حالت عادی که افراد در جامعه و در طول زندگی ابراز می کنند، خارج شود.
آنچه در مورد اختلالات شخصیت مهم است، تشخیص زودهنگام و درمان سریع آن می باشد. زیرا بروز اختلال شخصیت باعث می شود کارایی و توانایی فرد در انجام کارها به شدت کاهش یابد و در مواردی باعث آسیب به اطرافیان شود. تشخیص سریع و به موقع اختلالات شخصیت می تواند روند پیشرفت مشکل را کند کرده و روند درمان را آسان کند.
بیشتر بخوانید:آیا با راه های افزایش جذابیت آشنا هستید؟
تعریف اختلال شخصیت خودشیفته
اختلال شخصیت خودشیفته (Narcissistic Personality Disorder) یکی از انواع مختلف اختلالات شخصیت می باشد. نوعی اختلال روانی که در آن فرد احساس خود بزرگ بینی دارد. او بیش از حد به خود توجه و تحسین دارد. همدلی او با دیگران ضعیف بوده و روابطی پریشان دارد. این افراد اعتماد به نفس کاذبی دارند که زیر نقاب اعتماد به نفس بالا نهفته شده، عزت نفس شکننده ای که در برابر کوچکترین انتقادی آسیب پذیر است!
بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت خودشیفته یکی از مهم ترین مواردی است که می تواند افراد را در روابطشان دچار مشکل کند.با زوج درمانی مشکلات خود را رفع کنید.
اختلال شخصیت خودشیفته چه ویژگیهایی دارد؟
خودمحوری و مغرور بودن از ویژگی این افراد هست. آنها معتقدند که یک سر و گردن بالاتر از دیگران هستند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته در مدیریت احساسات خود مشکل دارند. این افراد به شدت، نسبت به انتقاد واکنش نشان می دهند. این افراد ممکن است رفتارهای تکانشی مانند رابطه جنسی پرخطر انجام دهند. شاید در ظاهر به نظر برسد که این افراد اعتماد به نفس بالایی دارند، اما کاملا برعکس بوده. این افراد عزت نفس بسیار شکننده ای دارند. آنها همیشه دوست دارند در راس همه چیز دیده شوند و برتر از دیگران باشند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
شدت علائم در اختلال شخصیت خودشیفته می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. ویژگی این افراد مبتلا به این اختلال می توانند موارد زیر را برشمورد:
- نگاه تحقیرآمیز به افراد
- اغراق در خود بزرگ بینی
- همواره دوست دارند مستحق تحسین مداوم و بیش از حد باشند
- داشتن رویای موفقیت، قدرت، درخشش، زیبایی و حتی همسر ایده آل
- نگاه تحقیرآمیز به افراد با موقعیت اجتماعی پایین
- انتظار پذیرش بی چون و چرای انتظاراتشان
- استفاده از دیگران به عنوان وسیله ای برای رسیدن به اهداف
- نادیده گرفتن نیازها و احساسات دیگران
- حسادت به دیگران و این که دیگران به آنها حسادت می کنند
- داشتن نگرش متکبرانه همراه با خودستایی و ادعا
- نسبت به انتقاد بسیار حساس است
- بی حوصلگی و عصبی بودن، اگر درمان طولانی شود
- آنها با وجود داشتن مشکلات بین فردی بسیار، بسیار بی تفاوت و خونسرد هستند.
- واکنش همراه با عصبانیت و پرخاشگری برای برتری دادن خود و حقارت دیگران.
- مشکل در تنظیم احساسات و رفتار
- مشکل در مقابله با استرس و پذیرش تغییرات
- داشتن احساسات نهفته مانند ناامنی، شرم، آسیب پذیری و عقده حقارت
- اغراق در صمیمیت با دیگران به خصوص افراد ثروتمند و خاص
- بزرگنمایی دستاوردهای خود و کوچک شمردن دستاوردهای دیگران
- ناتوانی یا عدم تمایل به شناسایی احساسات یا نیازهای دیگران
- شاخ و برگ دادن به مشکلات خود و عدم علاقه به گوش دادن به مشکلات دیگران
انواع اختلال شخصیت خودشیفته
این افراد در دو زیر گروه تقسیم می شوند:
آشکار
این نوع خودشیفتگی همانطور که از نامش پیداست به شکلی کاملا آشکار خود را نشان می دهد. در این نوع خودشیفتگی، فرد به وضوح خودخواه، خودپسند و متظاهر است و اعتماد به نفس بالایی دارد. این افراد در بسیاری از موارد به پرخاشگری روی می آورند و نمی توانند هر نوع عقیده مخالف یا کار خلاف میل خود را تحمل کنند.
پنهان
افراد مبتلا به این نوع خودشیفتگی اغلب افرادی مضطرب هستند که عموماً احساس ناامنی می کنند و در برخورد با دیگران واکنش های بسیار تدافعی نشان می دهند. آنها بیش از حد حساس هستند و ممکن است از هر اتفاق، کلمه یا برخوردی ناراحت شوند.
خودشیفتگی آشکار و پنهان بسیاری از ویژگیها و علائم مشابه را دارند، اما افراد مبتلا به این زیرگروهها ممکن است به روشهای مختلفی با دیگران تعامل داشته باشند. افراد مبتلا به خودشیفتگی پنهان داری خصوصه، خجالتی و عزت نفس پایین هستن.
درمان شخصیت خودشیفته
هیچ دارویی برای درمان این اختلال وجود ندارد! تنها روان درمانی می تواند به این افراد کمک کند تا ارتباط موثرتری با دیگران داشته باشند این افراد می توانند با دریافت مشاوره آنلاین روانشناسی نیز به روابط خود بهبود بدهند..
روان درمانی
روان درمانی می تواند به افراد مبتلا به این اختلال کمک کند تا روند درمان را طی کنند. کمکی که روان درمانی به این افراد می کند:
- روابط خود را با همکاران و همسالان خود بهبود بخشید.
- روابط شخصی را حفظ کنید.
- نقاط قوت خود را بشناسید تا بتوانید انتقاد یا شکست را تحمل کنید.
- درک و مدیریت احساسات.
- هدف واقع بینانه برای خود مشخص کنید.
- عزت نفس خود را تقویت کنید.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
از آنجایی که تغییر ویژگی های شخصیتی دشوار است، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا شاهد بهبود باشیم. در این مدت، فرد ممکن است درمان را اتلاف وقت تلقی کند و وسوسه شود که آن را رها کند. با این حال، کمک به او برای پایبندی به درمان مهم است.عدم رفع این مشکلات می تواند موجب افسردگی و اضطراب در فرد شود که در این صورت نیاز به درمان افسردگی و درمان اضطراب نیز پیدا می کنند. پیشنهادات زیر برای افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته می باشد که ممکن است در طول درمان به آنها کمک کند:
- خوداری از مصرف الکل، مواد مخدر و سایر موادی که باعث رفتارهای منفی می شوند
- حداقل سه بار در هفته ورزش کنید تا خلق و خوی خود را تقویت کنید.
- برای کاهش استرس و اضطراب، تکنیک های آرام سازی مانند یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید.
- آنچه را که نمی توانید بدست آورید بپذیرید.
- می توانید سعی کنید روابط آسیب دیده را ترمیم کنید تا در زندگی خود رضایت بیشتری پیدا کنید.
بهترین کلینیک درمان اختلالات روانشناسی
یافتن بهترین کلینیک روانشناسی برای درمان اختلالات روانی مثل اختلال شخصیت خودشیفته کار ساده ای نیست و نیاز به بررسی دقیق دارد. برای انتخاب بهترین کلینیک روانشناسی و مشاوره می توانید در اینترنت جست وجو کنید. توجه داشته باشید که در این روش فقط مراکز و کلینیک هایی را انتخاب کنید که نام و آدرس صحیح و مشخصی دارند. اعتبار و امنیت کلینیک مشاوره و روانشناسی مهمترین ویژگی است که در انتخاب آن باید به آن توجه کنید. با ورود به سایت تخصصی کلینیک و مراکز روانشناسی و مشاوره و بررسی پیشینه سوابق آن می توانید انتخاب درستی داشته باشید. به این ترتیب می توانید از تجربیات افرادی که قبل از شما به کلینیک روانشناسی مراجعه کرده اند بهره مند شوید. کلینیک روانشناسی و مشاوره روانشناسی کیانی با سال ها تجربه در زمینه روان درمانی و مشاوره یکی از مراکزی است که می توانید برای درمان انواع اختلالات و مشکلات روانی به آن مراجعه کنید.
منبع: helpguide ، psycom ، psychcentral ، emedicinehealth
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
- شخصیت خودشیفته چگونه اختلالی است؟
اختلال شخصیت خودشیفته (Narcissistic Personality Disorder) یکی از انواع مختلف اختلالات شخصیت می باشد. نوعی اختلال روانی که در آن فرد احساس خود بزرگ بینی دارد. او بیش از حد به خود توجه و تحسین دارد. همدلی او با دیگران ضعیف بوده و روابطی پریشان دارد. این افراد اعتماد به نفس کاذبی دارند که زیر نقاب اعتماد به نفس بالا نهفته شده، عزت نفس شکننده ای که در برابر کوچکترین انتقادی آسیب پذیر است
- چه کارهایی به درمان افراد مبتلا به اختلال خودشیفته کمک می کند؟
- خوداری از مصرف الکل، مواد مخدر و سایر موادی که باعث رفتارهای منفی می شوند
- حداقل سه بار در هفته ورزش کنید تا خلق و خوی خود را تقویت کنید.
- برای کاهش استرس و اضطراب، تکنیک های آرام سازی مانند یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید.
- آنچه را که نمی توانید بدست آورید بپذیرید.
- می توانید سعی کنید روابط آسیب دیده را ترمیم کنید تا در زندگی خود رضایت بیشتری پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید