یوگا خنده

یوگا خنده یا همان خنده درمانی یکی از روشهای جدید است که این روزها به دلیل مشکلات متعدد و وجود بیماریهای روحی و روانی افراد مورد استقبال واقع شده است. در این روش شما صرفا با برخی تمرینات میتوانید فعالیتها و افکار خود را کنترل کنید و اینگونه بدون استفاده از هیچ نوع دارو شیمیایی روند درمان شما به بهترین شکل طی میشود.
یوگا خنده چیست؟
اولین بار یوگای خنده در سال 1995 توسط دکتر مادان کاتاریا، پزشک خانواده در بمبئی کشف شد.
با توجه به اینکه خنده مسری است، جای تعجب ندارد که یوگای خنده از یک گروه کوچک در بمبئی به بیش از 5000 باشگاه در سراسر جهان رسیده است.
دکتر کاتاریا معتقد است که با ترویج خوش بینی و مثبت اندیشی میتوان به شما در مقابله با موقعیتهای استرسزا کمک کند؛ از آنجایی که همیشه نمیتوانید برای خندیدن به محیط تکیه کنید، یادگیری خندیدن تصنعی میتواند ابزار ارزشمندی باشد.
به طور کلی یوگا خنده شامل یک سری تمرینات حرکتی و تنفسی برای ترویج خنده عمدی است که هدف آن پرورش شادی، فعال نگه داشتن کودک درون و کمک به رهایی از استرسهای زندگی روزمره است؛ همچنین از طریق تنفس کنترل شده میتوانید استرس خود را مدیریت و امکان جذب اکسیژن بیشتر را فراهم کنید تا سیستم عصبی پاراسمپاتیک یا همان سیستم آرامش طبیعی بدن شما فعال شود.
فواید یوگا خنده
یوگا خنده درمانی فواید بسیاری دارد که این فواید ناشی از تغییراتی است که در نحوه تنفس و حرکات شما ایجاد میشود. در ادامه مهمترین فواید یوگا خنده را به اختصار معرفی میکنیم.
- بهبود خلق و خوی
- کاهش استرس
- تقویت سیستم ایمنی
- افزایش سطح انرژی و انرژی درمانی
- بهبود کیفیت زندگی
- مدیریت بهتر سختیها
اثر یوگای خنده بر روان از نظر روانشناسی چیست؟
امروزه در دنیا کلوبهای خنده بسیاری وجود دارد که در آن افراد بدون هیچ دلیل خاصی شروع به خندیدن میکنند و با نگاه کردن به یکدیگر این فرآیند تشدید میشود. کلوب خنده در واقع برای ایجاد حس خنده در افراد و گسترش آن است؛ زیرا خندیدن حتی بدون دلیل اثرات دلنشینی بر زندگی و روان افراد دارد. در پژوهشی که در یکی از دانشگاههای کالیفرنیا در این زمینه انجام شد مشخص شد که افرادی که زیاد می خندند، سیر ابتلا به آلزایمر در آنها کندتر و حافظه قویتری دارند؛ در واقع خندیدن افراد باعث میشود نورونهای آینهای که در مغز وظیفه تقلید رفتارهای دیگران را به صورت ناهوشیارانه بر عهده دارد فعال شود و ما نیز شروع به خندیدن کنیم و بتوانیم خود را به سطح بالاتری از انرژی برسانیم؛ در واقع از نظر روانشناسی شما با خندیدن پیامهایی به مغزتان میفرستید که باعث ترشح بیشتر هورمون شادی در شما میشود و همین موضوع باعث کاهش افسردگی در شماست.
در این زمینه ما با یوگای خنده نیز میتوانیم احساسات خوشایند، افزایش احساس امید به زندگی و افزایش عزت نفس را تقویت کنیم. شما در یوگای خنده میتوانید روبروی یکدیگر در جمعهای چند نفره بشینید و با تمرکز بر چهره یکدیگر تا جایی که میتوانید، بخندید، نگاه کردن شما به یکدیگر باعث افزایش این احساس و تداوم آن در و در نتیجه حال خوب شماست. کسانی که در یوگای خنده شرکت کردهاند گزارش دادهاند که حال بسیار بهتر، کاهش افسردگی و اضطراب را در روزهای بعدی تجربه کردهاند و این از نظر روانشناسی یک نتیجه بزرگ است.
مراحل انجام یوگای خنده چگونه است؟
برای انجام این یوگا شما باید حدود یک ساعت وقت بگذارید، در این زمان ابتدا با حرکات کششی و تمرینات تنفسی لازم، بدن خود را در حالت رهایی قرار میدهید، یعنی شما دستها و پاهایتان را کاملا از انقباض عضلانی رها کرده و بسیار راحت در مکان مناسب بنشینید؛ سپس با بینی عمل دم و از طریق دهان بازدم را انجام داده و تا 6 شماره بشمارید، بعد از آن خندیدن را شروع کنید و با زدن دستهایتان به یکدیگر ریتمی هماهنگ ایجاد کنید.
شما میتوانید این عمل را به صورت گروهی و یا انفرادی انجام دهید؛ اما انجام آن به صورت گروهی به دلیل تاثیرپذیری از طریق نورونهای آینهای بسیار قویتر است و برای شما نتیجه بهتری را ایجاد میکند. شما بعد از ده دقیقه انجام این عمل، به خود استراحت بدهید، تنفس مداوم و عمیق داشته باشید تا به آرامش برسید، بعد از آن دوباره این عمل را آغاز کنید و بگذارید با تکرار آن اثرش بر روان شما عمیقتر شود. خواهید دید که شادی و آرامش چگونه به سمت شما میآید. شما میتوانید بسیاری درمانهای روانشناسی را با سادهترین روشها به زندگی خود دعوت کنید اگر فقط فقط راحت بخندید.
نتیجه گیری
علم روانشناسی هر روز در حال پیشرفت وکشف موضوعات جدید است. یوگای خنده یکی از روشهای درمانی جدید است که در مسئله رهایی از رنج نیز کاربرد دارد و شاید کمتر کسی نام آن را شنیده باشد؛ حتی کسانی که آن را میشناسند اعتقاد مسلمی به این روش ندارند؛ اما پشتوانه علمی و نتایج درخشانی که تاکنون از این روش بدست آمده حاکی از معتبر بودن این روش است پس با اعتماد به درمانگران این حوزه برای سلامت روان خود تلاش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید