درونگرایی و ویژگی مهم افراد درونگرا

در سال های گذشته، درونگرایی یک ویژگی شخصیتی بود که عمدتا به اشتباه درک می شد. اکثر افراد معتقد بودند که افراد درونگرا همیشه افسرده و گوشه گیر هستند و از اجتماع دوری می کنند. آن ها نمی توانند در جمع صحبت کنند. یا این که هیچ دوستی در زندگی خود ندارند. اما با گذشت زمان و افزایش تحقیقات و مطالعه افراد، نگرش همه به این موضوع تغییر کرد و کم کم باور اشتباهی که میان افراد گسترش یافته بود، کمرنگ شد. در ادامه به معرفی کلی درونگرایی و ویژگی افراد درونگرا در خواهیم پرداخت. روانشناسی کیانی به شما خواهد کرد که هر بیشتر با افراد درونگرا آشنا شوید.

درونگرایی چیست؟
درونگرایی یک سبک شخصیتی است که با ترجیح زندگی درونی ذهن نسبت به دنیای بیرونی افراد دیگر مشخص می شود. یکی از پنج بعد بزرگی که شخصیت افراد را مشخص می کند، درونگرایی است. این بعد روی زنجیره ای قرار می گیرد، که نقطه مقابل آن برون گرایی خواهد بود. در مقایسه با افراد برونگرا، درونگرا ها از تجربیات انفرادی لذت می برند. افراد درون گران از دیگران نمی ترسند و از آن ها متنفر نیستند.
دورنگرا ها از تنهایی خود لذت می برند و به هیج وجه افرادی خجالتی نیستند. میهمانی های شلوغ برای افراد درونگرا مانند شکنجه است، اما آن ها از تعامل با دوستان صمیمی خود لذت می برند. این ویژگی برای آرایش سیستم عصبی آنان مناسب خواهد بود. شواهد نشان می دهد که برخلاف افراد برون گرا، مغز درون گرا ها واکنش شدیدی به دیدن چهره های افراد نشان نمی دهد. در چنین شرایطی، دوپامین کمتری تولید می کند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
علل درونگرا بودن
درونگرایی مانند هر جنبه دیگری از شخصیت انسان، به شکل ترکیبی از دو عامل اصلی محیط و ژن ایجاد می شود. ترکیب ژنتیکی شما یا ویژگی هایی که از والدین بیولوژیکی خود به ارث برده اید، عامل اصلی و کلیدی در تعیین چگونگی شخصیت شما خواهد بود. احتمال بالایی دارد که افراد متولد شده در خانواده درون گرا، خود نیز درون گرا شوند یا این که فرزندی درون گرا داشته باشند. دلیل این امر، ژن هایی است که به وجود آمدن این خصلت در درون انسان کمک می کند.
محیطی که در آن بزرگ می شوید نیز نقشی مهم خواهد داشت. به طور خلاصه، مشاهده نحوه رفتار و و اکنش اعضای خانواده در محیط های اجتماعی می تواند در کودکی به شکل گیری شخصیت شما کمک کند.
طبق مطالعاتی در سال 2007، افراد با سطوح برون گرایی بالاتر امکان دارد به دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی ضروری برای سیستم پاداش مغز است، واکنش متفاوتی نشان دهند. به طور خلاصه، برونگرا ها به دلیل وجود دوپامین، از تعاملات اجتماعی احساس رضایت یا انرژی بیشتر می کنند. در مقابل، دورنگرا ها ممکن است حس کنند که انرژی آن ها از ملاقات افراد کاهش می یابد.
سایر عوامل دیگر عبارتند از:
- شکل آموزشی که کودک دریافت می کند.
- تجربیاتی که در دوران کودکی و با همسالان کسب کرده
- نوع تربیت کودک

درونگراها چه ویژگی هایی دارند؟
عواملی هستند که به شکل گیری ویژگی های منحصر به فردی کمک می کنند که منجر به شکل گیری شخصیت شما خواهد شد. این عوامل و ویژگی ها می توانند بر نحوه نشان دادن درونگرایی در شخصیت شما نیز تاثیر بگذارند. به بیان دیگر می توان گفت که هیچ دو شخص درونگرا، شخصیت مشابهی ندارند. می توانید درونگرایی در خود را با برخی از ویژگی هایی که در ادامه شرح داده خواهند شد، تشخیص دهید.
معاشرت زیاد شما را خسته می کند
این درست نیست که افراد درونگرا از تعامل اجتماعی بیزارند و به طور کامل از آن اجتناب می کنند. با این حال، ممکن است به زمان بیشتری برای شارژ شدن بین دو رویداد اجتماعی نیاز داشته باشید. افراد برون گرا این گونه نیستند و به استراحت نیاز ندارند.
حلقه دوستان نزدیک را ترجیح می دهید
بسیاری از درونگرا ها فقط دایره کوچکی از دوستان صمیمی را کنار خود نگه می دارند، اما این به این دلیل نیست که نمی توانند دوست پیدا کنند. در واقع کیفیت، روابط بیشتر از تعداد دوست ها برای افراد درونگرا مهم است. اگر فردی درونگرا هستید، ممکن است به سادگی تعداد دوستان کم را به دایره بزرگی از آن ها ترجیح دهید. به هر حال، شما نسبت به یک فرد برونگرا زمان بیشتری را به خود اختصاص می دهید، بنابراین زمان کمتری برای برقراری ارتباط و وقت گذراندن با دوستان خود دارید.

کار های انفرادی را بهتر از کار های گروهی انجام می دهید
افرادی که درونگرا هستند، در مورد کار با یک گروه از افراد ممکن است دچار استرس شوند و نخواهند که این کار را انجام دهند. اگر یک پروژه را به تنهایی انجام دهید، می توانید سرعت بیشتری داشته باشید و وقت خود را بهتر تنظیم کنید. البته، به طور حتم به این معنی نیست که شما در کنار آمدن با دیگران مشکل دارید. وقتی که به تنهایی کار می کنید، بهتر می توانید تمرکز کنید و نتیجه بهتری نیز خواهید گرفت. این موارد، برای اوقات فراغت شما نیز ضدق می کند. اگر فردی درونگرا باشید، سرگرمی هایی مانند بازی های کامپیوتری، مطالعه و باغبانی را ترجیح خواهید داد.
زمان زیادی را صرف تامل و تفکر می کنید
صرف زمان زیاد برای تفکر یا رویاپردازی در بین درونگرا بیشتر از افراد برونگرا رایج است. این امر به این دلیل است که برونگرا ها تمایل دارند توجه خود را به بیرون متمرکز کنند، در حالی که درونگرا ها در طرف مخالف هستند. اگر درونگرا هستید، احتمالا زمان زیادی را با افکار خود می گذارنید. برخی از درونگرا ها زمان زیادی را صرف درون نگری و خودآگاهی بیشتر می کنند، در حالی که برخی دیگر خلاقیت بالا و تخیلات قوی دارند.
از قرار گرفتن در مرکز توجه اجتناب می کنید
همه افراد درونگرا از نظر اجتماعی مضطرب یا خجالتی نیستند، اما بیشتر آن ها ترجیح می دهند در مرکز توجه نباشند. اگر فردی درونگرا هستید، ممکن است به طور مثال سخنرانی در جمع را دوست نداشته باشید. یا این که برای ارائه پروژه دانشگاهی خود دچار مشکل شوید.

تفاوت خجالتی بودن و درونگرایی
درونگرایی اغلب با خجالتی بودن و کمرویی اشتباه گرفته می شود؛ زیرا هر دو با تعامل اجتماعی محدود مشخص می شوند. اما شباهت در همین جا متوقف می شود. کسانی که خجالتی هستند معمولا تمایل دارند که با افراد دیگر معاشرت کنند اما از انجام این کار می ترسند. از سوی دیگر، بسیاری از افراد درونگرا به راحتی معاشرت می کنند. تنها تفاوت آن ها با افراد برونگرا در این موضوع، نحوه ارتباط و ترجیح آن ها برای ارتباط محدود خواهد بود.

درونگرایی در کودکان
نشانه های درونگرایی یا برونگرایی در کودکان، معمولا در چهار ماهگی آغاز می شود. همان طور که نوزادان و کودکان رشد می کنند و دنیای اطراف خود را می شناسند، تشخیص ویژگی های شخصیتی خاص آن ها آسان تر می شود. برای تشخیص درونگرا بودن کودک، لازم است که به چند نکته توجه کند. معمولا این گونه کودکان کنجکاو هستند، اما همیشه با احتیاط عمل می کنند. کودکان درونگرا عاشق کارهای روزمره و و قابل پیش بینی هستند. آن ها اغلب وقتی در معرض موقعیت های ناآشنا قرار می گیرند، مضطرب یا ناامید می شوند و تا زمانی که احساس امنیت نکنند، به والدین خود پناه می برند.
همانطور که از تنهایی انرژی می گیرند، در محیط های گروهی بسیار تحریک کننده نیز انرژی خود را از دست می دهند. بچه های درون گرا بعد از بازی یا جشن تولد احساس تحریک پذیری، خستگی یا غرق شدن می کنند.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
مزایا و معایب درونگرایی
درونگرایی یک روش سالم و مثبت زندگی است و نباید با یک مشکل یا افسردگی اشتباه گرفته شود. درونگرا ها از گفته ها و صحبت های عمیق و معنادار لذت می برند و صحبت های سطحی می تواند آن ها را کلافه کند. درونگرا های معروفی مانند جی کی رولینگ و آلبرت انیشتین، نمونه ای از افراد موفق هستند و نباید متصور شد که این خصلت درونی، مانع از پیشرفت و تعامل با دنیای بیرون خواهد شد.
منابع: psychologytoday
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
دلایل درونگرایی چیست؟
ژنتیک، شرایط اجتماعی، نوع تربیت کودک، تجربیات کودک می تواند بر درونگرایی فرد تاثیر بگذارد.
درونگراها چه ویژگی ای دارند؟
شخصیت های درونگرا علاقه مند به شنیدن هستند، و از طریق تجارب یاد میگیرند، از دیگر ویژگیهای این افراد میتوان به آرام بودن، کمحرفی و محتاط بودن اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید