روش های تخلیه خشم

همه افراد در طول زندگی دچار احساسات خشم و رنجهایی میشوند و برخی از افراد به دنبال درمان این خشم و رنجها هستند. انرژی درمانی از گذشتههای دور در فرهنگهای مختلف به شکلهای متفاوت مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. در واقع در فرقهها و گرایشهای مختلف به روشهای متعددی انرژی درمانی را انجام میدهند. من در ادامه این مقاله به شما کمک میکنم که بتوانید روشهای انرژی درمانی مانند درمان اضطراب که یکی از درمانهای مهم و حیاتی برای افراد محسوب میشود را یاد بگیرید. شما میتوانید تمامی روش های تخلیه خشم خود را شناسایی کنید و زندگی سرشار از آرامش را برای خود رقم بزنید.
تاریخچه تخلیه خشم
فرهنگها و مکاتب مختلف در گذشته به انرژی حیاتی با نامهای متفاوتی وجود داشته است و نقش انرژی درمانی در بعضی مذاهب مانند مسیحیت بسیار پررنگ بوده است.
انرژی حیات با نام پرانا در الفبای هندوها با عنوان نیروی حیات شناخته شده است؛ همچنین در مسیحیت به این انرژی ” ایت ” گفته میشود و در بین صوفیان با عنوان ” برکت” شناخته میشود؛ همچنین در بین پژوهشگران روسی با عنوان ” پلاسمای کیهانی ” به این نیرو اشاره شده است. حتی فروید دانشمند مطرح روانشناسی از این انرژی با عنوان ” لیپیدو” نام برده است که اشاره به نیروی زندگی دارد.
این نیروی حیاتی در واقع تمام انرژیهای جسمی و ذهنی را در بر میگیرد. پرانا از طریق تنفس و غذا جذب میشود و در فعالیتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات مهم برای تخلیه خشم
برای اینکه بتوانید خشم خود را مدیریت کنید در ابتدا باید آن را بشناسید و بدانید که چگونه شکل گرفته است. کنترل خشم از اقداماتی است که هر فردی باید در زندگی خود انجام دهد تا به آرامش درونی برسد.
بروز خشم به این صورت است که ابتدا تدریجی شروع شده و با سرنخهایی خود را نشان میدهد. این سرنخها میتواند علائم مختلفی در جسم، رفتار و یا افکار فرد داشته باشد. چنانچه این علائم ادامه دار باشد و هیچ اقدامی جهت کنترل و از بین بردن آنها نشود، به مرحله انفجار میرسد و به صورت پرخاشگری کلامی و گاهی فیزیکی در رفتار افراد بروز پیدا میکند.
نکته اول: تشخیص خشم
آگاهی نداشتن از علت احساساتی همچون خشم باعث زمینهسازی رفتارهای نادرست در شما میشود؛ از این رو برای اینکه بتوانید ذهن خود را از خشم و هیجانات منفی دور کنید، در اولین گام باید علت خشم خود را بشناسید.
نکته دوم: مدیریت فکر
محرکهای بیرونی تاثیر بسزایی در شدت افکار منفی و یا خشم به وجود آمده دارند. هنگامی که عصبانی هستید توجه کنید که در لحظه چه احساس و هیجانی دارید؛ سپس بررسی کنید افکار منفی به وجود آمده از کجا نشات گرفتهاند؛ زیرا این افکار در نهایت موجب تشدید خشم و عصبانیت شما میشوند؛ از این رو هر چه سریعتر با این افکار روبرو شده و آنها را مدیریت کنید.
نکته سوم: فراموشی گذشته
در گذشته هر فردی ممکن است اتفاقات ناگواری افتاده باشد که یادآوری آن سبب بروز احساس خشم در افراد شده و آنها را آزرده خاطر کند. برای رهایی از این افکار سعی کنید آنها را یادداشت کنید تا از ذهن شما خارج شوند و انرژی منفی درونتان از بین برود.
تاثیرات مثبت تخلیه خشم
خشم یک احساس منفی در افراد است و اکثر مردم در تلاش هستند تا آن را به گونهای تخلیه کرده و به آرامش درونی برسند. فواید تخلیه خشم صحیح بسیار زیاد است؛ یکی از این فواید رسیدن به آرامش درونی و جذب انرژیهای مثبت است. توجه داشته باشید وجود خشم، انباشته شدن این احساس در افراد و عدم چاره جویی برای تخلیه و کنترل آن باعث میشود در انجام کارهای روزمره خود با چالشهای بزرگی روبرو شوید. از طرفی بروز خشم هم مانند سایر احساسات پیامدهای خاص خود را دارد که در برخی مواقع ممکن است منجر به اتفاقات جبران ناپذیری شود؛ از این رو حتما برای بروز و مدیریت خشم خود از روشهای صحیح تخلیه خشم که در این مطلب به شما معرفی شد کمک بگیرید.
راههای جذب انرژی برای کمک به تخلیه خشم
در واقع ما از سه منبع اصلی میتوانیم انرژی بدست بیاوریم: زمین، خورشید و آب و هوا که چهار منبع تامین کننده انرژی هستند و از راههای مختلف جذب میشوند. در نظر داشته باشید که مدیتیشن، چاکرا درمانی و یوگا راههای رایجی هستند که در انرژی درمانی برای افزایش انرژی پرانا بسیار موثرند. شما میتوانید با افزایش این انرژی ثروت و فراوانی را به زندگی خود جذب کنید.
جذب انرژی از طریق کف پا
یکی از راههای جذب انرژی کف پا و راه رفتن با پا برهنه است که از این طریق میتوانیم این انرژی را از زمین جذب کنیم؛ به طور مثال شما میتوانید بر روی شنهای ساحل یا چمنزار پا برهنه قدم بزنید و این انرژی را جذب کنید. جالب است بدانید افراد زیادی هستند که از این طریق توانستهاند به کاهش دردهای میگرنی خود کمک کنند.
تنفس
روش دیگری که میتوانیم انرژی جذب کنیم تنفس است؛ با این روش میتوانیم این انرژی را از هوا جذب کنیم که در مدیتیشن و چاکرا درمانی طریق نفس کشیدن انرژی به درون بدن میرسد. در این موقعیت شما به دریافت انرژی تمرکز میکنید و همین موضوع سبب بهتر شدن حال و احساس شما نسبت به مسائل اطرافتان میشود.
اگر شما در مسیر درست انرژی درمانی قرار بگیرید؛ میتوانید در برابر برخی بیماریها در امان بمانید. این انرژی حیاتی با غدد شما نیز در ارتباط است و بر روی هورمونهای شما بسیار میگذارد.
چه نکاتی را باید برای تخلیه خشم درونی بدانید؟
باید بدانید که خشم یک هیجان است مانند شادی و غم که در انسان به وجود میآید. خشم یک احساس دفاعی است به این معنی که شما در صورت بروز عصبانیت سیستم مربوط به جنگ و گریز ذهنتان فعال میشود و از شما یک رفتار در جهت دفاع نشان میدهد؛ اما در صورت استفاده نامناسب میتواند خسارات جبران ناپذیری برای فرد داشته باشد. در ادامه به راههای تخلیه خشم میپردازیم.
خشم شما ممکن است در اثر اختلالهای مختلف مانند شخصیت مرزی، خودشیفته و یا پارانویا باشد. شما ممکن است نتوانید این مسائل را در درون خود تشخیص دهید و ممکن است فکر کنید که مشکل از افراد اطراف شما است که این موضوع به شدت خشم شما میافزاید؛ اما باید بدانید که مشکل درون شما است.
خودآگاهی هیجانی، پیش زمینه اصلی اجرای روشهای تخلیه خشم
معمولا زمانی که درگیر هیجاناتی مانند خشم میشویم، در این حالات و احساسات غرق شده و متوجه احساس و هیجانات حقیقی خود در لحظه نیستیم. این ناآگاهی چنانچه در افراد برطرف نشود زمینه ساز رفتارهایی خواهد شد که از هیجان زدگی نشات میگیرند؛ از این رو رفتارهای متعادل و صحیحی نیستند و ممکن است اثرات مخرب و غیرقابل جبرانی برای فرد و حتی اطرافیان او به بار بیاورند!
اهمیت خودآگاهی هیجانی در این لحظه نمایان میشود. خودآگاهی هیجانی یعنی ما بدانیم در یک موقعیت خاص دقیقا دچار چه احساسات و هیجاناتی بوده و آن را تشخیص دهیم.
به تعبیر اختصاصی این بحث خودآگاهی هیجانی یعنی تشخیص خشم. این وضعیت به افراد کمک میکند که بتوانند راحتتر خشم خود را کنترل کنند.
در واقع “پذیرش” اولین شرط اجرای تکنیکها و روشهای تخلیه خشم است.
معرفی موثرترین روش های تخلیه خشم
خشم یک حالت احساسی است که میزان و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است. خشم گاهی در اثر عوامل بیرونی و گاهی در اثر عوامل درونی به وجود میآید. در صورتی که شما احساسات درمان نشده را از گذشته با خود حمل کردهاید یا خشم شما در وجودتان سرکوب شده ممکن است در موقعیتهای نامناسب بروز پیدا کند. خشم غیر کنترل شده به شما آسیب وارد میکند و باعث میشود عملکرد جسم و روان شما را تحت تاثیر قرار بدهد. روش های تخلیه خشم باعث میشود شما بتوانید با خشمهای مخرب و سرکوب شدهی خود کنار بیایید. در ادامه به برخی از این تکنیکهای تخلیه خشم اشاره میکنیم.
تنفس دیافراگمی
توجه کنید که برای کنترل خشم حتما تنفس دیافراگمی داشته باشید. شما با تنفس شکمی میتوانید تا میزان زیادی خشم خود را کنترل کنید. تنفس دیافراگمی از صحیحترین تنفسها است که باعث آرامش فرد میشود.
پراکنده کردن ذهن
در زمان عصبانیت سعی کنید که سریعا ذهن خود را از آن موضوع دور کنید و به یک موضوع خوشایند در ذهن فکر کنید. این کار به شما کمک میکند تا به آرامش خود برسید.
ترک محیط
اگر در هنگام گفتگو خشمگین شدید سعی کنید سریعا از فرد مخاطبتان عذرخواهی کرده و برای چند دقیقه محیط را ترک کنید تا بتوانید با ذهن خود آرام کنید؛ سپس بعد از این که به آرامش رسیدید به محیط برگردید.
مدیتیشن
از قدرت مدیتیشن حتما کمک بگیرید این جملات به شما اجازه میدهند ذهن عمیقتری داشته باشید و بتوانید راحتتر خود را از ذهنی آزار دهنده که برای شما به وجود آمده بیرون بکشید. داشتن ذهن آرام از فواید کنترل خشم است.
فریاد درمانی
فریاد درمانی یکی از تاثیرگذارترین راهکارهایی است که توسط روانشناس آمریکایی آرتور جانوف مطرح شده است. این روش به شما کمک میکند تا در یک فضای امن به تخلیه احساسات سرکوب شدهی دورن خود بپردازید. در واقع شما در این روش درمانی با درون خود و رنجهای درونیتان آشنا میشوید و از این طریق میتوانید احساس ترس، شرم و غمی که در پشت خشم شما خوابیده است را پیدا کنید.
نادرستترین روشهای تخلیه خشم
زمانی که موضوعی شما را خشمگین میکند در ابتدا باید سعی کنید با روشهای درست و صحیح به تخلیه آن بپردازید. در این موقعیت مدیریت بحران بسیار کار دشواری است و اکثر افراد رفتارهای نادرستی از خود نشان میدهند و برای تخلیه خشم خود روشهای نادرستی را پیش میگیرند که ممکن است در دراز مدت به روح و روان افراد آسیبهای جدی وارد کند.
نادیده گرفتن احساس خشم و ناراحتی خود
برخی از افراد بر این باور هستند که باید هنگام عصبانیت سریعا آن را نادیده بگیرند و خشم خود را فرو ببرند و آن را پنهان کنند؛ به این دلیل که فکر میکنند اگر خشم خود را نشان دهند در مقابل اطرافیان فردی ضعیف جلوه داده میشوند. این شیوه نادرست ممکن است در بازه زمانی بلند مدت آسیبهای جدی و جبران ناپذیری به روان فرد وارد کند و حتی ممکن است برای جسم افراد آسیبهایی مانند سردردهای میگرنی، زخم معده و درد عضلانی را حاصل شود.
مجازات و تنبیه خود
برخی از افراد برای اینکه بتوانند خشم خود را کنترل و آن را تخلیه کنند سعی بر این دارند که خود را تنبیه کنند. اینگونه افراد تصور میکنند که خشم یک احساس نادرست و اشتباه است که نباید هرگز برای شخصی پیش بیاید و میخواهند به هر روشی شده است تجربه این را حس را به صفر برسانند؛ به همین علت دست به تنبیه خود میزنند. در این موقعیت برخی افراد از روشهای نادرستی استفاده میکنند که در هر فرد متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید