شناخت راه حل های برای رهایی از احساس پوچی

احساس پوچی نوعی احساس غیر معمول و غیر عادی است. شما ممکن است این احساس را حس خالی بودن بنامید. شاید این احساس تنها چند روز طول بکشد، اما با افسردگی تفاوت زیادی دارد. تجربه برخی وقایع ناخوشایند در زندگی سبب وجود چنین احساسی می شود.
به طور کلی احساس پوچی دارای طیف وسیعی از علل و دلایل می باشد. در برخی افراد تجربه برخی وقایع نظیر؛ از دست دادن شغل سبب وجود چنین احساسی می شود. هنگامی که احساس پوچی یا کمبود در زندگی خود می کنید تمایل دارید سبک زندگی خود را تغییر دهید.
این احساس تمایل به چندین شکل ظاهر می شود، مانند احساس از دست دادن معنا و معنی زندگی، عدم رضایت از جایگاه و زندگی خود، احساس دوری گزینی و فرار از مردم و… این احساس به صورت بالقوه شرایط سلامت روان را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. بنابراین باید در کمترین زمان ممکن درمان شود.
سرکوب این احساسات و عدم توجه به آن ها منجر به راهبردهای مقابله ای ناسالم می شود که برای سلامت روان و بدن مضر است. با غلبه بر احساس پوچی می توانید زندگی بهتری داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد این احساس و راه های درمان آن اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم.

احساس پوچی یعنی چه؟
احساس پوچی در زندگی با عواملی نظیر؛ اختلال در عملکرد روانی و خودآزاری و… مرتبط می باشد. هنگامی که کمبودی در خود احساس کنید ممکن است آن را پوچی توصیف کنید. افسردگی نوعی بیماری است که مستقیما با روان انسان ها در ارتباط می باشد.درمان افسردگی برای افرادی که احساس پوچی دارند بسیار اهمیت دارد.
این بیماری علائمی مانند؛ کمبود انرژی، احساس غم، احساس گناه، عدم تمرکز، خواب زیاد یا کم و عدم لذت از فرآیندهای روزمره و… را به دنبال دارد در حالی که پوچی نوعی حالت ذهنی است که به دلیل کمبود در زندگی مثل کمبود عشق به خود بروز پیدا می کند.به طور کلی وقتی خودمان را دوست نداشته باشیم و ناخواسته خودمان را نادیده بگیریم ممکن است به مرور زمان پوچی درونی را تجربه کنیم. از علائم این مشکل روانی می توان به؛ داشتن افکار منفی نسبت به خود، نداشتن هدف در زندگی و عدم بروز افکار و احساسات و… اشاره کرد.
احساس پوچی با اهمیت ندادن به زندگی، عدم علاقه و عدم تحریک به فرایندها و رویدادهای زندگی همراه است. در حقیقت داشتن علایم پوچی نشانه ای از افسردگی نیست. در تعریف احساس پوچی می توان گفت هر شخص تعریف جدا گانه ای از آن دارد. برخی افراد آن را عدم علاقه به چیزی می نامند. خستگی، نداشتن امید به زندگی ، اهمیت ندادن به همه چیز و… از دیگر تعاریف احساس پوچی می باشند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
علت احساس پوچی در زندگی
علت احساس پوچی در زندگی را نمی توان تنها به یک رویداد یا اتفاق خاصی محدود کرد. علت های زیادی در این زمینه دخیل هستند. برای مثال برخی افراد به علت شکست در شغل و حرفه خود به این مرحله می رسند برخی دیگر نیز به دلیل از دست دادن عزیزان خود احساس پوچی و تنهایی می کنند.
تجارب گوناگون در زندگی سبب احساس غمگینی و ناراحتی می شود که ممکن است به بروز احساس پوچی منجر شوند. برای اینکه بتوانید احساس پوچی را کنترل و مدیریت کنید باید علت های بروز چنین مشکلی را بدانید. احساس پوچی به معنی احساس سردرگمی در زندگی، نداشتن اهداف و تنهایی است. مراحل و موقعیت های مختلف در زندگی ممکن است منجر به احساس پوچی شوند.
از دلایل این احساس می توان به از دست دادن ارتباط خود اشاره کرد. افرادی که هر چند وقت یکبار ارتباط خود را از دست می دهند به مرور زمان به احساس پوچی می رسند. فقدان بینش درست نسبت به خود منجر به بروز احساس خلا و خالی بودن می شود.
از طرف دیگر نداشتن رویاهای مشخص یا اهداف در زندگی نیز منجر به ظاهر شدن این احساس خواهد شد. تجارب دردناک حل نشده در دوران کودکی یا ترد شدن از سوی خانواده از دیگر دلایل ظاهر شدن چنین احساساتی هستند.

چه افرادی بیشتر به پوچی مبتلا می شوند؟
در حقیقت احساس پوچی در زندگی همه افراد رخ می دهد. نمی توان افراد را دسته بندی کرد زیرا بروز یک اختلال و مشکل در زندگی منجر به احساس خلا و پوچی در زندگی می شود. این احساس در نوجوانان نیز به وجود می آید. به طور کلی همه افراد در زندگی مستعد این احساس هستند.
این احساس کیفیت زندگی را کاهش می دهد و انسان را با حجم عظیمی از احساسات منفی روبه رو می کند. افرادی که در شرایط استرس زا قرار می گیرند ممکن است با این حس مواجه شوند. موقعیت ها و میزان قدرت انسان ها در برابر این احساسات احساس پوچی را بوجود می آورند.

چگونه احساس پوچی را کنترل کنیم؟
خوشبختانه راه های زیادی برای کنترل احساس پوچی در زندگی وجود دارد. اگر احساس پوچی می کنید باید بدانید که شما تنها نیستید و با کمک از یک روانشناس و روان درمان می توانید به راحتی این مشکل را از بین بروید. البته می توانید اقداماتی برای رفع احساس پوچی کنید. پیدا کردن راه هایی برای متوقف کردن این احساس به علت آن وابسته است. از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
- ایجاد روابط مثبت
- دنبال کردن سرگرمی ها و علایق مخصوص به خود
- صرفه جویی در زمان
- کشف احساسات فعلی
- کاوش احساسات پوچی
- مراقبت از خود
- تحسین خود
- پذیرش احساسات
برای فرار از احساس پوچی به رویدادها و فعالیت های مورد علاقه خود روی بیاورید. می توانید با دوستان خود بیرون بروید یا کار مورد علاقه تان را انجام دهید. سرگرمی ها و علایق افراد متفاوت است برخی افراد ممکن است به نوشتن، بازی های ویدیویی، مدیتیشن و ورزش علاقه داشته باشند.
در ابتدا ممکن است احساس ناراحتی و پوچی کنید اما با گذشت زمان هر چه که به خود بیشتر اهمیت دهید این احساس کمرنگ تر می شود. به جای اینکه احساسات خود را از خود و دیگران پنهان کنید بهتر است آن را بپذیرید و درک کنید. صحبت با یک فرد متخصص و قابل اعتماد می تواند کمک کننده باشد. برای اینکه از احساس پوچی خلاص شوید بهتر است برای خود اهدافی مشخص کرده و سعی کنید به آن اهداف دست پیدا کنید. از سرزنش خود بپرهیزید و سعی کنید به چیزهای مثبت فکر کنید.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
جمع بندی
در این مقاله در مورد احساس پوچی بحث کرده و راه های درمان آن را بیان کردیم. احساس پوچی به دلایل گوناگون نظیر؛ تجارب حل نشده گذشته، روابط اشتباه، از دست دادن عزیزان، شکست در شغل یا تحصیلات و ترد شدن از عزیزان و والدین و… به وجود می آید.
احساس پوچی نوعی حس عدم علاقه به خود و آینده می باشد و فرد احساس می کند دیگر به چیزی علاقه نداشته و چیزی برای از دست دادن ندارد. برای حل این مشکل راه حل های زیادی وجود دارد یکی از این راه ها کمک گرفتن از یک روانشناس خوب و قابل اعتماد است.
بیان احساسات منفی و مشکلات می تواند منجر به کاهش این حس شود. حتی اگر مشکلات گذشته بسیار غم انگیز و دردناک باشند فکر کردن و صحبت در مورد آن می تواند در پردازش آن به شما کمک کند. روانشناسی کیانی ارائه دهنده خدمات مشاوره در این زمینه می باشد.
منبع: psychcentral ، ncbi
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
چگونه احساس پوچی را کنترل کنیم؟
شما با ایجاد روابط مثبت، پذیرش احساسات خود و مراقبت و تحسین از خودتان می توانید به کاهش احساس پوچی درونیتان بپردازید اما در این مسیر می توانید از مشاوره آنلاین روانشناسی نیز کمک بگیرید.
آیا همه افراد می توانند دچار احساس پوچی شوند؟
بله احساس پوچی می تواند در هر موقعیت و برای همه افراد رخ دهد . پس بهتر است همه افراد نکات برای کنترل احساس پوچی را بدانند.
دیدگاهتان را بنویسید