جدیدترین تکنیک های خواب عمیق

آیا با اصطلاح Deep Sleep از نظر علمی آشنایی دارید؟ Deep Sleep یا موج آهسته مرحله ای از چرخه خواب است که برای عملکرد صحیح مغز و حافظه کاربرد دارد. اکثر افراد به 7 تا 9 ساعت خواب در شب نیازمند هستند، اما تعیین میزان خواب عمیق آن ها پیچیده تر خواهد بود.
دو دسته اصلی خواب وجود دارند که خواب با حرکات سریع چشم (REM) و خواب غیر REM نامیده می شوند و هر کدام شامل ویژگی های مهمی می شوند. افرادی که از سلامت خوبی برخوردار بوده اند، این مراحل را با یک الگوی منظم طی می کنند.
در واقع، فرد به منظور استراحت کامل شبانه باید چند بار قبل از بیدار شدن از خواب این مراحل را طی کند. ممکن است راه هایی برای داشتن خوابی با کیفیت و بهتر وجود داشته باشد که به فرد این امکان را دهد تا با احساس آرامش و سرحالی بیشتر از خواب بیدار شود. در این مطلب توضیح می دهیم که Deep Sleep چیست و چرا برای سلامتی مهم است؟ به علاوه با خواندن این مطلب، اطلاعات بیشتری درباره تکنیک های خواب عمیق به شما ارائه خواهیم داد این تکنیک ها شما را در درمان بی خوابی کمک خواهند کرد.

خواب عمیق چیست؟
Deep Sleep در مرحله سوم خواب رخ می دهد. این مرحله از خواب، همان مرحله NREM است. در طی خوابیدن عمیق، انواع فعالیت های الکتریکی در مغز به شکل امواج آهسته و طولانی پدید می آیند که امواج دلتا نام دارند. امواج دلتا، دارای فرکانسی به اندازه 0.5 تا 2 هرتز هستند. فرد به طور معمول، یک ساعت پس از این که به خواب رفت، وارد این مرحله از خواب می شود. در مرحلهDeep Sleep، فعالیت های بدن مانند ضربان قلب و تنفس به شکل آهسته انجام می گیرند. به علاوه در طی خوابیدن به شکل عمیق، عضلات نیز فعالیتی ندارند. بیدار شدن از Deep Sleep دشوار بوده و فرد ممکن است دچار مه مغزی به صورت کوتاه مدت شود.برای رفع این مشکل می توان از مشاوره آنلاین روانشناسی استفاده نمایید.
شاید شنیده باشید که بزرگسالان هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت به خواب نیاز دارند. اما، کیفیت خوابی که دریافت می کنید نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی که استراحت می کنید، بدن شما مراحل مختلفی از چرخه خواب را طی می کند. به عنوان مثال Deep Sleep مرحله ای از خواب بوده که شما باید صبح که از خواب بیدار می شوید احساس شادابی بیشتری داشته باشید.برخلاف خواب حرکت سریع چشم (REM)، Deep Sleep زمانی است که امواج بدن و مغز شما کندتر حرکت می کنند. بیدار شدن از خواب عمیق سخت بوده و اگر این کار را انجام دهید، ممکن است که پس از بیداری احساس کسالت کنید.
Deep Sleep مسئول کمک به پردازش اطلاعاتی است که هر روز با آن ها رو به رو می شوید. بدون خواب کافی، مغز نمی تواند این اطلاعات را وارد حافظه کند. مرحله Deep Sleep با اختلال راه رافتن در خواب نیز همراه است. نداشتن خواب با کیفیت نیز باعث بروز مشکلات زیر می گردد:
- آلزایمر
- بیماری قلبی
- دیابت
- سکته

خواب عمیق حدودا چقدر طول می کشد؟
با افزایش سن، میزان خواب عمیق نیز کاهش می یابد. معمولاً افراد جوان به Deep Sleep بیشتر احتیاج دارند، چون باعث رشد آن ها می شود. افراد بزرگسال به 7 الی 9 ساعت خواب در طول شبانه روز نیازمند هستند که در حدود 20 درصد از این خواب باید از نوع عمیق باشد. بدن تا حدی قادر به تنظیم میزان خواب عمیق است. به عنوان مثال، در صورت درمان آپنه انسدادی خواب، فرد احتمالاً بازه زمانی بیشتری را در Deep Sleep می گذراند.
تکنیک های مناسب خواب عمیق
اگر شب ها به اندازه کافی Deep Sleep نداشته باشید، صبح ها با احساس خستگی از خواب بیدار می شوید. هنگامی که به اندازه کافی و به شکل عمیق نمی خوابیم، صبح ها با احساس گیجی و بی حالی از خواب بیدار خواهیم شد. بنابراین باید به اندازه کافی بخوابید. برخی از تکنیک ها به شما در تجربه Deep Sleep بهتر و راحت تر کمک می کنند. شما می توانید با استفاده از این تکنیک ها، خوابیدن به شکل عمیق را تجربه کنید. انواع تکنیک های Deep Sleep عبارتند از:
تکنیک آرامیدگی عضلانی
یکی از تکنیک های Deep Sleep، روش آرامیدگی عضلانی است. در طی روش آرامیدگی عضلانی، فرد به شکل مرتب قسمت های متفاوت عضلات خود را مورد فشار و تنش قرار می دهد و بعد عضلات را شل می کند. از این تکنیک می توان برای داشتن خواب عمیق راحت تر استفاده کرد. معمولاً این تکنیک بین بازه زمانی 10 الی 15 دقیقه به طول می انجامد.در دوره های آموزش مدیتیشن نیز می توانید با این تکنیک ها آشنا شوید.

تکنیک پخش موسیقی
اگر شب ها در به خواب رفتن مشکل دارید، به شما گوش دادن به موسیقی را پیشنهاد می کنیم. برای تجربه Deep Sleep بهتر است که شب ها قبل از خواب، موسیقی ملایمی را پخش کنید. این کار باعث آرامش ذهن شما و تجربه خواب راحت تر می شود.
تکنیک مراقبه و انجام مدیتیشن
ذهن هنگام خواب باید آرامش بیشتری داشته باشد. به منظور افزایش میزان آرامش مغز بهتر است که قبل از خواب تکنیک مدیتیشن و مراقبه را امتحان کنید. این تکنیک ها می توانند به شما کمک کنند که Deep Sleep بهتری را تجربه نمایید. همه افراد با اصول مدیتیشن آشنایی دارند. بنابراین، بهتر است که در زمینه مراقبه و مدیتیشن از افراد ماهر و با تجربه کمک بگیرید.

خواب عمیق چه تاثیری در سلامتی فرد دارد؟
تمام مراحل خواب به منظور حفظ سلامت بدن از اهمیت خاصی برخوردار هستند. اما Deep Sleep برای سلامتی فرد از لحاظ روحی و جسمی تاثیرات زیادی را به دنبال خواهد داشت. اگر با تاثیرات Deep Sleep آشنایی ندارید، خواندن این بخش را از دست ندهید. در این بخش، شما را با تاثیرات مرحله خواب NREM یا عمیق بر سلامت روحی و جسمی آشنا می کنیم.
تاثیر خواب عمیق بر خستگی جسمی و روحی
در حین Deep Sleep، بدن قادر است که به میزان زیادی هورمون رشد تولید کند. هورمون رشد به ترمیم و ساخت بافت ها، استخوان ها، عضلات و حتی سلامت سیستم ایمنی کمک می کند. به علاوه، این نوع خواب نقش موثری در تنظیم متابولیسم گلوکز خواهد داشت. گلوکز نقش موثری در بازیابی انرژی دارد.
این نوع خواب در حافظه و عمکردهای شناختی نیز نقش مهمی دارد. این مرحله از خواب به استراحت و بازیابی مغز کمک می کند و به آن اجازه بازیابی انرژی را می دهد. همچنین، در تقویت حافظه یا به خاطر سپردن حقایق نقش دارد. Deep Sleep به حفظ تعادل هورمون ها نیز کمک می نماید.
غده هیپوفیز در این مرحله هورمون رشد را ترشح کرده که به رشد بافت های بدن و بازسازی سلول ها کمک می کند. طبق تحقیقات صورت گرفته، Deep Sleep با کیفیت می توان فواید زیر را در پی داشته باشد:
- دفعات بیماری کاهش خواهد یافت.
- وزن متناسب حفظ می شود.
- خلق و خو بهبود می یابد.
- خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع 2 کاهش پیدا می کند.
- تصمیم گیری بهتر صورت می گیرد.
- مغز سالم تر عمل می کند و از بروز بیماری هایی مانند زوال عقل پیشگیری می شود.

نتیجه گیری
طی Deep Sleep، فرد به راحتی از خواب بیدار نمی شود. به علاوه، بعد از این که فرد از خواب عمیق نیز بیدار شد، قادر به انجام کارها با انرژی بیشتر خواهد بود. Deep Sleep کارکردهای زیادی مانند تامین انرژی، کمک به ذخیره خاطرات و متعادل کردن هورمون ها دارد. عوامل زیادی مانند محیط نامناسب، آپنه خواب، رژیم غذایی نامناسب می توانند کیفیت خواب فرد را مختل سازند. راه هایی نیز برای تقویت Deep Sleep وجود دارند.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
شما می توانید با به کار بردن این تکنیک ها، خواب بهتری را تجربه کنید. البته، در صورت نیاز می توانید از افراد متخصص در زمینه مدیتیشن و مراقبه نیز کمک بگیرید. شما می توانید با دریافت وقت مشاوره از روانشناسی کیانی و آشنایی با تکنیک های مدیتیشن و مراقبه، Deep Sleep راحت تر و بهتری را نیز تجربه نمایید. پس، همین حالا جهت تعیین وقت مشاوره روانشناسی با شماره های درج شده در سایت روانشناسی کیانی تماس حاصل فرمایید.
منبع: healthline ، medicalnewstoday
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
چه تکنیک هایی کمک به خواب عمیق می کند؟
انجام برخی از تکنیک ها مثل تکنیک های مدیتیشن، تکنیک آرامیدگی عضلانی و تکنیک پخش موسیقی می تواند باعث خواب عمیق و راحت شود.
خواب عمیق چه تاثیراتی بر جسم فرد دارد؟
وزن فرد متناسب می ماند، دفعات بیماری کاهش می یابد، سرعت تصمیم گیری بهتر می شود، خلق و خو بهبود پیدا می کند، از بیماری های قلبی و مغزی جلوگیری می شود.در دوره های آموزش مدیتیشن راه های دستیابی به خواب عمیق به صورت کامل گفته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید