چرا گاهی بی حوصلگی به سراغمان می آید؟

بی حوصلگی یک احساس شدید بی حالی، سرخوردگی و نارضایتی ناشی از عدم علاقه و توجه به محرک ها است. درک اینکه دقیقاً چه چیزی باعث این حالت عاطفی می شود، می تواند به ما کمک کند تا بر آن غلبه کنیم و دوباره شادی و هیجان را تجربه کنیم. بی حوصلگی احساس ناخوشایندی است که همه ما آن را تجربه می کنیم. بعضی از روزها احساس سنگینی می کنیم و فعالیت هایی که همیشه باعث می شدند احساس خوبی داشته باشیم، دیگر برایمان جالب نیستند.

زمانی بی حوصله می شویم که از وضعیت فعلی خود احساس رضایت نمی کنیم؛ همین امر منجر به احساس بی حالی، خستگی جسمی و ذهنی می شود.بی حوصلگی به عوامل مختلفی بستگی دارد. گاهی استرس و افسردگی از عمده دلایلی است که می تواند باعث ایجاد بی حوصلگی شود. گاهی این حس همراه با خشم، اضطراب و تنهایی می باشد.
معمولا افراد برای این که از شر بی حوصلگی خلاص شوند، روی به رفتارهای ناسالم می آورند. گشتن های بیهوده در اینترنت، خوردن غذاهای ناسالم، سوء مصرف انواع نوشیدنی های الکلی و خواب شبانه نامنظم از جمله رفتارهایی است که می تواند بی حوصلگی را تشدید کند. با روانشناسی کیانی همراه شوید تا این رفتارهای ناسالم را با یکدیگر بررسی کنیم همچنین برای درمان بی حوصلگی می توانید از مشاوره آنلاین روانشناسی دکتر فریبا کیانی استفاده نمایید.

بی حوصلگی و افسردگی
بی حوصلگی می تواند ناشی از افسردگی و استرس باشد. اگر با گذشت زمان بی حوصلگی رفع نشود، ممکن است نشانی از افسردگی باشد. البته که باید چندین نشانه دیگر در طی مدت یک الی شش ماهه در شما وجود داشته باشد تا بتوان به طور قطعی افسردگی را تشخیص داد.
همچنین فشار و استرس های زیاد می تواند منجر به بی حوصلگی شود. زمانی که مدام حوصله تان سر می رود، ممکن است بی وقفه در شبکه های اجتماعی گشت و گذار کنید، مجموعه ای از برنامه ها را تماشا کنید، بدون فکر غذا بخورید یا بیش از حد بخوابید یا دچار بی خوابی شوید و نتوانید درمان بی خوابی را پیگیری کنید.این فعالیت ها با هم می توانند منجر به بی تحرکی، بی حالی و قطع ارتباط با دنیای واقعی شوند و همین امر باعث می شود که افراد حتی بیشتر کناره گیری کنند و احساساتی چون انزوا، طرد شدن و رها شدن را تجربه نمایند.
همچنین ممکن است که دیگر هدفی در زندگی تان نبینید و این احساس پوچی باعث درماندگی و ناامیدیتان شود. کسالت و بی حوصلگی می تواند به عادات ناسالم دیگری منجر شود، زیرا سعی می کنید خلأ یا عدم تحرک خود را پر کنید.

علت بی حوصلگی
رفتارهای ناسالم در حین بی حوصلگی افزایش پیدا می کند. معمولا افراد زمانی که احساس بدی دارند یا علاقه به انجام کارهای مورد علاقه شان ندارند، بیشتر از هر موقع دیگری می خوابند یا غذاهای فست فود سفارش می دهند که مجموعه این رفتارها، اثرات مخربی به همراه دارد؛ در زیر این علت ها را با یکدیگر بررسی می کنیم.انجام مراقبه می تواند تاثیر بسیار زیادی بر احساس بی حوصلگی داشته باشد که در این باره می توانید دوره های آموزش مدیتیشن فریبا کیانی را تهیه کرده و از آن استفاده نمایید.
تغذیه نامناسب
زمانی که شما احساس خوبی ندارید و علاقه به انجام هیچ کاری ندارید، برای رفع گرسنگی خود روی به مواد غذایی آماده مانند فست فودها می آورید. معمولا در دراز مدت، تغذیه نامناسب می تواند به سلامتی شما آسیب وارد کند.
خواب نامناسب
در بی حوصلگی افراد اهداف خود را گم می کنند و احساساتی چون ناامیدی و پوچی به سراغشان می آید. از آن جایی که فعالیت های روزمره مانند سریال دیدن، کتاب خواندن و کار کردن دیگر نمی تواند به آن ها احساس خوبی دهد، این افراد ترجیح می دهند که در طول روز بیشتر بخوابند و همین امر باعث می شود تا هنگام شب به درستی نخوابند و وقت خود را در فضاهای مجازی بگذارنند.
خدمات روانشناسی فریبا کیانی
ورزش نکردن
هنگام بی حوصلگی معمولا افراد تمایل دارند تا یک گوشه ای از اتاق خود دراز بکشند و حتی از انجام فعالیت های معمولی مانند غذا درست کردن و تمیز کردن خانه دوری کنند یا در موارد شدیدتر، به سرکار نروند. در چنین شرایطی، بی تحرکی می تواند بی حوصلگی را شدیدتر کند. اگر جزء کسانی بودید که به طور مرتب ورزش می کردید، اما ناگهان وقفه زیادی بین روزهای ورزش خود انداخته اید، بهتر است بدانید که ورزش نکردن در شدیدتر شدن بی حوصلگی تاثیر مستقیمی می گذارد.
روابط نامناسب
زمانی که شما حوصله ندارید برای خود وقت بگذارید تا فعالیت های مورد علاقه تان را انجام دهید، ممکن است برای دوستان و خانواده خود نیز وقت نگذارید و همین کار باعث می شود تا روابط شما با آن ها سست شود. در نتیجه رفتارهای مخربی از سمت دوستان و خانواده خود می بینید که می تواند وضعیت شما را بدتر کند.
بی حوصلگی به همین سادگی نیست؛ ممکن است شما از روی بی حوصلگی وارد روابطی شوید که فکر می کنید می توانند حال شما را عوض کنند. وقت گذراندن با افراد اشتباه از جمله رفتارهای نامناسبی است که می تواند در آینده شما نیز اثر بگذارد.

سیگار کشیدن
اکثر افراد فکر می کنند با سیگار کشیدن می توانند آرامش را به خود برگردانند. شاید در روزهای اولیه سیگار کشیدن به شما احساس بهتری دهد، اما به مرور زمان آثار مخرب سیگار می تواند بی حوصلگی و احساس ناراحتی تان را بدتر کند.
کم خونی و فقرآهن
همیشه احساسات و هیجانات منفی ما به خاطر افسردگی یا استرس نیست؛ گاهی کمبود ویتامین یا فقر آهن که خود منجر به کم خونی می شود، می تواند روی خلق و خوی ما تاثیر منفی بگذارند. اگر احساس خستگی مفرط می کنید ولی فعالیت شدیدی انجام نداده اید، بهتر است که آزمایش خون دهید تا بتوانید با داروهای مناسب مشکل خود را رفع کنید.

بیماری
زمانی که سلامت جسمانی به خطر میفتد و بیمار می شوید، خستگی و بی حوصلگی از رایج ترین علائمی است که شما تجربه می کنید. خوشبختانه با خوب شدن بیماری تان، می توانید دوباره انرژی و حال خوبی داشته باشید. با استراحت کردن و آرامش داشتن می توانید در بهبود حالتان کمک کنید.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
نگرش منفی
نگرش منفی و خشم داشتن به خود و اطرافتان می تواند منجر به احساسات ناخوشایندی چون بی حوصلگی، ناراحتی، غم و خشم شود. به همین دلیل شما می توانید برای رفع نگرش منفی خود به روانشناس مراجعه کنید و درباره احساسات و هیجاناتی که در طول روز، تجربه می کنید صحبت نمایید. روانشناس به شما کمک می کند تا بتوانید نگرش منفی خود را کنترل کرده و رفتارهای سالم را جایگزین کنید.
منابع:healthyeatinghub , psychologytoday
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
علت ایجاد بی حوصلگی چیست؟
تعذیه نامناسب، خواب ناکافی، نداشتن فعالیت روزانه، نداشتن تفریح کافی می تواند از دلایل ایجاد بی حوصلگی باشد.
راه های کاهش بی حوصلگی چیست؟
سعی کنید در شبانه روز کارهایی که به آن علاقه دارید انجام دهید، در کارهای خود از خلاقیت و ابتکار استفاده کنید، در صورت احساس افسردگی به درمان افسردگی بپردازید، به مسافرت کوتاه بروید و کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید