همه چیز درباره حرف زدن در خواب

حرف زدن در خواب یکی از اختلالات شایع در بین افراد است که خیلی از این افراد به دنبال آن هستند که راه درمانی برای این مشکل پیدا کنند. آیا می دانستید درمان این اختلال مانند درمان اضطراب با رعایت چند موارد ساده قابل حل است؟ در این مطلب از روانشناسی کیانی قصد داریم تا شما را با همه چیز درباره حرف زدن در خواب آشنا کنیم. این کار را با معرفی این اختلال خواب (Parasomnia) آغاز می کنیم.

حرف زدن در خواب چیست؟
حرف زدن در خواب یکی از اختلالات شایع خواب است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. در این حالت فرد خواب بوده و ممکن است حرکات غیرطبیعی مانند صحبت کردن را انجام شود. تا جایی که شاید اطرافیان گمان کنند که فرد مبتلا بیدار است.
البته گاهی این حرف زدن واضح است و می توان متوجه گفته های فرد شد گاهی نیز اصوات نامفهومی هستند که به سختی می توان متوجه معنی آن ها شد. این مشکل یک بیماری نیست و در دسته بندی اختلالات خواب قرار دارد.
علائم حرف زدن در خواب
مطمئناً خودتان نمی توانید تشخیص دهید که به این اختلال مبتلا هستید یا خیر و باید از دیگران کمک بگیرید. برخی از علائمی که دیگران در هنگام حرف زدن در خواب شما مشاهده می کنند عبارت اند از:
- فرد مبتلا در خواب با صدای بلند و گاهی با فریاد صحبت می کند.
- این اصوات ممکن است باعث بر هم خوردن خواب اطرافیان او شود.
- گاهی حرف زدن در هنگام خواب به صورت واضح نیست و تنها اصواتی نامفهوم و ناله از فرد شنیده می شود.
- این اختلال ممکن است باعث دندان قروچه، غذا خوردن در خواب، لگد زدن و حتی راه رفتن در خواب شود.
در صورتی که هر یک از علائم فوق را در هنگام خواب یک فرد مشاهده کردید حتماً به وب سایت روانشناسی کیانی مراجعه و مشکل را با دکتر کیانی در میان بگذارید.

عوامل مؤثر در حرف زدن در خواب
با وجود اینکه علت بروز اختلال حرف زدن در هنگام خواب هنوز از نظر علمی مشخص نشده است اما بر اساس تحقیقات انجام شده این امر ثابت شده است که افراد تحت تأثیر عوامل زیر در خواب حرف می زنند:
- گاهی صحبت کردن در خواب در تمام اعضای یک خانواده مشاهده می شود به همین دلیل بسیاری از روانشناسان این گمانه زنی را می کنند که عوامل ژنتیکی بر حرف زدن در خواب مؤثر باشند.
- همچنین این نوع اختلال خواب در برخی از افرادی که دچار استرس و اضطراب شدید هستند نیز مشاهده شده است. کسانی که از مشکلات روانی رنج می برند مستعد ابتلا به این اختلال هستند.
- علاوه بر فشارهای روحی، آسیب های ناشی از بیماری های جسمی نیز می تواند موجب حرف زدن در زمان خواب شود. به طور مثال تب های بسیار شدید می تواند این اختلال را تشدید نماید.
- گاهی حرف زدن در خواب ناشی از مصرف داروهایی خاص است که با قطع آن ها از بین می رود.
- اگر افراد در معرض ترومای روحی قرار بگیرند و ضربات روانی سنگینی به آن ها وارد شود، ممکن است در خواب حرف بزنند.
- آخرین عاملی که بر روی این اختلال تأثیر می گذارد سوء مصرف مواد مخدر است که باعث حرف زدن فرد در خواب می شود.
تشخیص عاملی که باعث تشدید و ایجاد این اختلال می شود، کاری بسیار سخت و دشوار است. بهتر است با استفاده از راهنمایی ها و مشاوره های روانشناسی کیانی این مشکل را بررسی و به بهترین نحو حل نمایید.

روش کنترل صحبت کردن در خواب
اگر شما یا یکی از نزدیکان از اختلال حرف زدن در خواب رنج می برید، می توانید با استفاده از راهکارهای که در ادامه به شما معرفی می کنیم آن را کنترل کرده و در دراز مدت باعث رفع این مشکل شوید. درمان صحبت کردن در خواب مانند درمان بی خوابی نیازمند صبر و حوصله می باشد. برخی از توصیه های مهم برای کنترل این اختلال به شرح زیر است:
رعایت اصول اولیه در هنگام خوابیدن
شما باید ساعت خواب خود را حتی در روزهای تعطیل و ایام آخر هفته تغییر نداده و از یک برنامه کاملاً منظم پیروی کنید. توصیه می شود تا قبل از خواب از وعده های سنگین غذایی استفاده نکرده و تا حد امکان نوشیدنی های کافئین دار را حذف نمایید. بهتر است در فضایی آرام با نور کم به خواب بروید تا عوامل محرک محیطی بر کیفیت خواب شما تأثیر نگذارند. قرار گرفتن در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب، انجام فعالیت بدنی و ورزش از ابتلا به این اختلال پیشگیری می کند. سعی کنید از بالش با ارتفاع مناسب استفاده کرده و در جایی بخوابید که احساس راحتی می کنید.
رفتاردرمانی
این روش علاوه بر اینکه برای درمان افسردگی مناسب هست؛ می توان حرف زدن در خواب را هم درمان کند. شما می توانید با استفاده از خدمات روانشناسی کیانی و برگزاری جلسات درمان، عواطف و الگوهای زندگی خود را تغییر داده و در نتیجه این اختلال را به طور کامل از بین ببرید.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.

برای رفع مشکلات درونی و درمان آن ها تنها نیستید.
من، فریبا کیانی، در این مسیر شما را همراهی خواهم کرد.
انجام هیپنوتیزم
یکی دیگر از راه هایی که می توان با استفاده از آن حرف زدن در خواب را بهبود بخشید، استفاده از روش معروف شناخته شده هیپنوتیزم است. با وجود اینکه این اختلال به صورت قطعی درمان نمی شود اما می توان با استفاده از این راهکار تا حدود زیادی آن را کنترل کرد.
تغییر سبک زندگی
سبک زندگی بد عامل خیلی از مشکلات است.با ایجاد تغیر درست در سبک زندگی خودتان، نه تنها می توانید این اختلال را درمان کنید؛ بلکه می توانید باعث درمان اضطراب، درمان افسردگی و درمان چاقی هم شوید.
مصرف دمنوش های آرامبخش
همانطور که می دانید دمنوش هایی که طب سنتی تأکید زیادی بر مصرف آن ها دارد، می تواند به آرامش فکری افراد کمک زیادی کند. گل گاوزبان یکی از معروف ترین دمنوش هایی است که می توانید قبل از خواب مقداری از آن را مصرف کرده و سپس با آرامش به خواب بروید. البته بهارنارنج و بابونه نیز تأثیرات بسیار خوبی بر روی خوابی آرام، عمیق و راحت دارند.

چه زمانی لازم است به دکتر مراجعه کنیم؟
اگر حرف زدن در خواب شما مدام در حال شدت گرفتن است و یا در خواب علاوه بر حرف زدن دچار اختلالات حرکتی مانند لگد زدن یا راه رفتن هم شده اید، باید سریعاً به یک روانشناس مراجعه نمایید. مرکز روانشناسی کیانی می تواند شما را برای رفع مشکل یاری کرده و کمک کند تا آن را کنترل کنید. پس سعی کنید ابتدا سبک زندگی خود را تغییر داده و سپس با استفاده از یک متخصص، دلایل بروز این اختلال در خواب را تشخیص داده و برای حل آن از راهکارهای مختلف استفاده نمایید.

نتیجه گیری
اگر شما هم به اختلال حرف زدن در خواب مبتلا شده اید، نگران نباشید زیرا راه های زیادی برای کنترل و درمان آن وجود دارد. در قدم اول شما می توانید با یک فرد متخصص مشورت بگیرید تا با یک مشاوره آنلاین روانشناسی ریشه ی مشکل خود را پیدا کنید. برای استفاده از خدمات آنلاین یا حضوری روانشناسی کیانی می توانید با کارشناسان پاسخگوی این مجموعه در تماس باشید.
منبع: clevelandclinic
روانشناسی کیانی
سوالات متداول
- علائم حرف زدن در خواب چیست؟
این اختلال دارای علائم های متفاوتی مثل ایجاد صدای بلند و نامفهوم و در اختلال های شدید تر آن، راه رفتن و ناله کردن است که در این مقاله به طور کامل با این علائم آشنا می شوید.
- روش های کنترل حرف زدن در خواب چیست؟
با رعایت ساعت خواب مناسب، نخوردن وعده های سنگین قبل از خواب، خوابیدن در فضای آرام و کم نور و همچنین با گرفتن یک مشاوره آنلاین روانشناسی از فرد متخصص، می توان این اختلال را کنترل کرد.
دیدگاهتان را بنویسید